FILMEZZUNK.HU
Morgan Freeman legjobb filmjei

10 Morgan Freeman film, amit mindenképpen látnod kell

20658

5) Nincs bocsánat (Unforgiven, 1992)

Összevagdalta az egyik lány arcát a nyilvánosházban két részeg cowboy. A seriff enyhe büntetéssel futni hagyja őket. Az önérzetes lányok azonban nem hagyják annyiban a dolgot: felbérelnek egy fejvadászt, hogy intézze el a két fickót. A Kölyök felkeresi az egykor rettegett pisztolyhőst, és a segítségét kéri. William Munny a házassága óta tisztességes ember lett, de a felesége halála után magára maradt két gyerekével a szegényes disznófarmon. Ezért újra előveszi fegyverét…

Nincs bocsánat (Unforgiven, 1992)

Clint Eastwood és Morgan Freeman összeállt egy film erejéig és letett az asztalra egy mára már klasszikussá váló, négy Oscart és két Golden Globe-ot nyert alkotást.

6) A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

Az 1940-es évek végén Andy Dufresne bankárt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik kettős gyilkosságért. A férfi ugyan ártatlan, ám az ítélet értelmében be kell vonulnia a Shawshank bötrön rabjai közé. Ezzel gyökeresen megváltozik Andy élete, lassan válik az elítéltek körében megbecsültté, a fegyőrök adótanácsadóvá és a börtön vezéregyéniségévé.

A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

Morgan Freeman színészi pályafutásának egyik csúcsa! Hihetetlen de ez a produkció, amely szinte minden filmes portál vezető helyén szerepel, nem kapott egyetlen egy Oscar-díjat sem. Freeman azért eljutott a jelölésig…

7) Hetedik (Se7en, 1995)

A történet helyszíne egy nagyváros vigasztalanul szürke betonrengetege, ahol egy elmebeteg sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség. A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűn lajstromát követve szedi áldozatait. A nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs William Sommerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony természetű újonc, David Mills próbálják megakadályozni az őrültet újabb bűntettek elkövetésében.

Hetedik (Se7en, 1995)

Igazi klasszikus thriller, ami végig feszültségben tartja az embert. A borongós hangulata a filmnek is hozzátesz ahhoz, hogy még a napokig a fejünkben peregjenek a jelenetek. A két főszereplő, Brad Pitt és Morgan Freeman is remek párost alakítanak. A film végi csavar pedig döbbenetes.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·