FILMEZZUNK.HU
Johnny Depp legjobb filmjei

10 Johnny Depp film, amit kár lenne kihagyni

46147

Johnny Depp legjobb filmjei

Johnny Depp Golden Globe-díjas és háromszorosan Oscar-díjra jelölt amerikai színész. Karrierje a 80-as évek végén indult be a 21 Jump Street című sorozattal, melynek köszönhetően tinik bálványa lett. Később már mozifilmekben szerepelt, köztük nyolc Tim Burton-filmben. A világhírű színész a napokban ünnepli születésének a 60. évfordulóját, melynek alkalmából ezúttal róla állítottuk össze Top10-es listánkat.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Johnny Depp produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Ed Wood (1994)

Edward D. Wood Jr. a hollywoodi filmtörténelem legemlékezetesebb negatív hőse. Következetesen végigvitte a “minden idők legrosszabb filmrendezője” szerepet, sőt forgatókönyveket is írt, színész és producer is volt egy személyben. A rendező élete által ihletett film bemutatja a rendező szabados, élvhajhász életét, a “B” kategóriás sci-fi történetek kiötlését és olcsó megvalósítását. Transzvesztita hajlamát és szánalmas barátságát az öregedő, hanyatló Lugosi Bélával, a Drakula-filmek egykori magyar származású sztárjával…

Ed Wood (1994)

Tudtad, hogy…?

Johnny Depp bevallása szerint alakítását Ronald Reagan amerikai elnök és az Óz a csodák csodája c. film bádogemberének naiv optimizmusa ihlette.

9. Én, Pán Péter (Finding Neverland, 2004)

A színműveiről ismert skót szerző, James M. Barrie (Johnny Depp) szerzői válsága közepén ismerkedik meg a Llewelyn Davies fiúkkal és édesanyjukkal, Sylviával (Kate Winslet), akikkel szoros barátságot köt. Képzelőerejük segítségével indulnak közös kalandokra indiánokkal, kalózokkal és megannyi csodával, amelyekből végül Barrie megalkotja az évszázad legmagávalragadóbb  történetét egy fiúról, aki soha sem akar felnőni.

Én, Pán Péter (Finding Neverland, 2004)

Tudtad, hogy…?

Johnny Depp és Kate Winslet volt az első két színész, akit leszerződtettek a filmhez. Barrie szerepére Jim Carrey is esélyes volt.

8. Halott ember (Dead Man, 1995)

William Blake (Johnny Depp) – aki kezdetben csupán nevében mutat hasonlóságot a neves angol költővel – a zsíros állás reményében keresztülvonatozza a vadnyugatot, ám Acélvárosban munka helyett golyót kap a szívébe. Igazi utazása csak ezután kezdődik: mint a törvényen és az életen kívüli árny bolyong különös indián “lélekvezetőjével”, Nobodyval (Gary Farmer). Eközben mindenre elszánt fejvadászok erednek nyomukba, ők ketten pedig a létezés és alkotás értelmét kutatják.

Halott ember (Dead Man, 1995)

Tudtad, hogy…?

A Halott ember volt Johnny Depp és Iggy Pop harmadik közös filmje a Cry Baby és az Arizonai álmodozók után. A film zenéje improvizációkból állt össze. Neil Young egyedül, a végső filmváltozat nézése közben készítette el a soundtracket (a filmben javarészt elektromos gitár halható, de fel lehet fedezni az akusztikus gitár, a zongora és az orgona hangjait is).

7. Betépve (Blow, 2001)

George Jung (Johnny Depp) kezdetben még kicsiben játszik – először csak fű -, ám az üzlet várakozáson felül teljesít. Aztán George-ot lecsukják, innen viszont egyenes út visz a csúcs felé, merthogy, mint tudjuk, a börtön a legjobb iskola. Ezután pedig már csak egy lépés, hogy a legnagyobb kolumbiai kokainkereskedő bizalmasa és legfőbb üzletfele legyen.

Betépve (Blow, 2001)

Tudtad, hogy…?

A szerepre való felkészülés során Johnny Depp meglátogatta a börtönben a valódi George Jungot.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·