FILMEZZUNK.HU
Hugh Laurie – 10 meglepő érdekesség a legendás Doktor House-ról

Hugh Laurie – 10 meglepő érdekesség a legendás Doktor House-ról

4206

Hugh Laurie – 10 meglepő érdekesség a legendás Doktor House-ról

James Hugh Calum Laurie, ismertebb nevén Hugh Laurie angol színész, zenész, humorista és író, aki karrierjét 1982-ben kezdte. Pályafutása alatt nagyrészt komédiasorozatban vállalt szerepet, valamit számos filmben is látható volt. Talán legismertebb szerepe Dr. Gregory House a House című sorozatban. A nagyszerű színész a napokban ünnepli születésének a 64. évfordulóját, melynek alkalmából most megismerhettek róla néhány érdekességet.

1) James Hugh Calum Laurie Blackbird Leys-ben született 1959. június 11-én. Négy gyermek közül ő a legfiatalabb, van egy bátyja, Carles Alexander Lyon Mundell Laurie (Skóciában dolgozik, mint ügyvéd), valamint két nővére, Susan (segített megalapítani a Save the Children Long Islandet, valamint egyik tagja a Save the Children’s Board of Trustees-nek) és Janet.

2) Eléggé feszült kapcsolatot ápolt édesanyjával, Patricia Laidlaw-val, aki mint háztartásbeli anyuka, minden idejét és energiáját a négy gyermeke felnevelésére szánta. Állítása szerint igazi presbiteriánus volt, és úgy gondolta, hogy csak fusztráció volt édesanyja számára, nem kedvelte őt sosem.

Hugh Laurie – 10 meglepő érdekesség a legendás Doktor House-ról

3) Hugh fiatalkorában csatlakozott az evezős válogatotthoz, és 1977-ben negyedik helyezést ért el a junior világbajnokságon Finnországban. Sporttehetségét apjától örökölte, aki aranyérmet nyert az 1948-as olimpiai játékokon Londonban.

4) Édesanyja 1989-ben, 73 éves korában vesztette életét egy motoros neuron-betegségben, amikor fia 30 éves volt. Hugh állítása szerint, két évig szenvedett a betegségéből adódó fájdalmak miatt is, amíg édesapja viselte gondját, akit a világ legédesebb emberének nevezett meg.

Hugh Laurie

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · ·