FILMEZZUNK.HU
Már 14 éve, hogy elhunyt Bujtor István - Ritkán látott lánya így néz ki napjainkban

Már 14 éve, hogy elhunyt Bujtor István – Ritkán látott lánya így néz ki napjainkban

25081

Már 14 éve, hogy elhunyt Bujtor István – Ritkán látott lánya így néz ki napjainkban

Bujtor István gyermekei nem követték édesapjukat a színészi pályán, de a mai napig őrzik és ápolják az emlékét. Még mindig “csak” 81 éves lenne a sokszínű legenda, aki amellett, hogy elismert színész volt, rendezőként, producerként, forgatókönyvíróként és színházigazgatóként is tevékenykedett.

Sokan nőttünk fel Bujtor filmjein

Bujtor István új műfajt honosított meg a magyar filmkészítésben az 1981-es Pogány Madonna című akcióvígjátékkal. Hiánypótló alkotásnak szánta, mivel véleménye szerint a magyarok nem tudnak igazán jó krimit csinálni. Ezért fogta magát, és írt egyet. De nem ez volt az egyetlen löket a mára kultikussá vált film elkészítéséhez: a műfaj egyik klasszikus színésze, személyesen Bud Spencer javasolta Bujtornak, hogy fogjon bele a spagettiwesternek mintájára a gulyáswestern megalkotásába. A Pogány Madonnát további filmek követték, végül összesen hét alkotásban jelent meg az Ötvös-Kardos páros. Igazi közönségfilmek voltak ezek itthon és a határon túl is, hiszen bemutatták őket Nyugat-Európa csaknem valamennyi televíziójában is. Ötvös Csöpi a 2008-as A szerencse fia című filmben tűnt fel utoljára.

Bujtor István színészi és rendezői munkái mellett szinkronizált is: ő adta Bud Spencer magyar hangját. Kiválóan mondott verset, színházi munkássága pedig éppúgy maradandó, mint életszemlélete és embersége.

Már 14 éve, hogy elhunyt Bujtor István - Ritkán látott lánya így néz ki napjainkban

Bujtor István özvegye, fia, Balázs és lánya, Anna

Bujtor Istvánnak első feleségétől, Perényi Eszter hegedűművésztől két gyermeke született, Balázs 1975-ben, míg Anna 1979-ben. Fia hegedűművész, lánya pedig jogász és drámapedagógus lett.

Bujtor István 2009 júliusában lett váratlanul rosszul, ami után sokáig kómában tartották. 2009. szeptember 25-én, 67 éves korában hunyt el tüdőembólia, keringési és légzési problémák következtében.

Kristály Barbara játszotta 1985-ben Az elvarázsolt dollárban Topolinót – 38 év alatt ennyit változott

(Via Femcafé.hu)


Article Tags: · · ·