FILMEZZUNK.HU
10 film a csodálatos Meryl Streep pályafutásából, amit mindenképpen látnod kell

10 film a csodálatos Meryl Streep pályafutásából, amit mindenképpen látnod kell

12251

Meryl Streep legjobb filmjei

Meryl Streep korunk egyik meghatározó alakja, minden idők egyik, ha nem a legsikeresebb színésznője. A maga 22 Oscar jelölésével a legtöbbször nominált színésznő az Oscar-díj történetében. A művésznőnek nincsenek botrányai, a partikon nem tart divatbemutatót, nem rivalizál, nem csábítja el kollégáit. Okos, szerény. 44 éve él boldog, kiegyensúlyozott házasságban, miközben négy gyermeket is felnevelt férjével. Meryl Streep filmjeiben egyéniségeket alakít, csupa ízig-vérig nőt, aki a másságával tűnik ki, akinek feladata, küzdelme és sorsa van. Ezúttal megpróbálkoztunk a lehetetlennel és összeállítottunk egy listát az általunk legjobban szeretett filmjeiből.

Várjuk hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy nektek melyik a kedvenc Mery Streep főszereplésével készült produkciótok, amelynek helye lenne a legjobbak listáján!

10. Egyszerűen bonyolult (It’s Complicated, 2009)

Jane egy elvált asszony felnőtt gyerekekkel, aki magányosan éli mindennapjait. Jake, az exférj boldog házasságra készül újdonsült barátnőjével, egy nálánál majd 20 évvel fiatalabb nővel. Ám a házasélet másodszorra sem úgy sül el, ahogy azt Jake várta. Kezd rájönni hibája súlyosságára, s amint látja volt nejét az építésszel flörtölni, rettenetes féltékenység ébred benne. Viszonyba csábítja exnejét aki most megtapasztalja “a másik nő” szerepét.

Egyszerűen bonyolult (It's Complicated, 2009)

Meryl Streep komoly társaságba került, hiszen két kiváló férfi társaságában mutathatta meg hihetetlen színészi képességeit. Alec Baldwin és Steve Martin között is sziporkázott Meryl és bár díjat nem nyert, azért egy Golden Globe-ra itt is jelölték. Nagyon humoros vígjáték, inkább felnőttek számára!

9. A Vaslady (The Iron Lady, 2011)

Margaret Thatcher a brit történelemben egyedülálló módon női miniszterelnök volt. A 20. század egyik legismertebb és legbefolyásosabb asszonya a semmiből érkezett és szétzúzott minden nemi és osztálybeli előítéletet egy olyan világban, ahol az érkezéséig kizárólag férfiak uralkodtak.

Meryl Streep - A vaslédi

Mery Streep a 2012 Oscar és Golden Globe gálán is elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat, nem sok esélyt hagyva a többi szintén nagyon tehetséges jelöltnek. Szülinaposunk hónapokon át nézett felkészülésként Margaret Thatcherről készült felvételek, hogy eltanulja a gesztusait, ezen kívül rengeteg emberrel beszélt, akik ismerték őt személyesen. Meryl Streep a filmért kapott teljes fizetését a Women’s History Museumnak adományozta.

8. A szív dallama (Music of the Heart, 1999)

A negyvenes, kétgyermekes nőt elhagyta férje. Államról államra költözve nem tud otthonra lelni. New York legszegényebb negyedében, az egyik harlemi iskolában vállal zenetanári állást. Tapasztalatánál sokkalta nagyobb a lelkesedése. A kezdeti nehézségeket leküzdve mind eredményesebb tanítványai vannak. Ám pályája tizedik évfordulóján közlik vele: az iskola nem vállalja tovább a zeneoktatás költségeit.

A szív dallama (Music of the Heart, 1999)

Az az igazság, hogy amelyik filmre Meryl leszerződik, az garantáltan képviselve lesz valamelyik nagy volumenű filmes gálán. Ez A szív dallamaival sincsen másképp, hiszen a New Jersey-ben született színésznőt ezúttal is jelölték a két legrangosabb díjra.

7. Julie & Julia – Két nő, egy recept (Julie & Julia, 2009)

Julie Powell élete nem mondható épp a legsikeresebbnek. Céljait nem igazán sikerül megvalósítania, egyetlen szenvedélye a főzés, amiről blogot is vezet. Julia számára sem minden fenékig tejfel; most költözött Párzisba férjével, és fogalma sincs róla, mihez kezdjen a szabadidejével. A két nőt a francia konyha iránti kimeríthetetlen szeretet hozza össze.

Julie & Julia - Két nő, egy recept (Julie & Julia, 2009)

Újabb remekmű, újabb rangos elismerés. Ezúttal a Golden Globe ceremónián mondhatott Meryl Streep köszönőbeszédet, a legjobb színésznőnek járó szobrocskáért cserébe. Ez volt a második filmje Merylnek, amelyben a karakterét Juliának hívják. Az első az 1977-es Júlia volt. Színészi képességeit bizonyítja, hogy több mint 6 kilót hízott a szerep kedvéért.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·