FILMEZZUNK.HU
10 dolog, amit nem gondoltál volna Frances McDormand-ról

10 dolog, amit nem gondoltál volna Frances McDormand-ról

3689

Frances McDormand érdekességek

Frances McDormand amerikai színésznő, Joel Coen rendező felesége. Olyan filmekből ismerhetjük, mint a Legbelső félelem, Majdnem híres, Minden végzet nehéz, Égető bizonyíték, valamint a Fargo, melynek főszerepéért 1997-ben Oscar-díjat kapott. Az elmúlt években sem tétlenkedett, sőt! 2018-ban, majd idén, 2021-ben is a csúcsra ért. Előbb a Három óriásplakát Ebbing határában című filmben nyújtott alakításáért, majd A nomádok földje filmjéért kapott újabb Oscar-díjakat, mint legjobb színésznő. A zseniális Frances McDormand a napokban ünnepli 66. születésnapját, melynek alkalmából ezúttal róla mutatunk be néhány érdekességet.

1) Mivel szülei elhagyták, egy kanadai születésű házaspár fogadott gyermekeként nőtt fel.

2) A család az apa munkája miatt sokszor költözött, iskoláit végül Pennsylvaniában fejezte be. A középiskola után West Virginiában diplomázott, majd a Yale dráma tagozatán szerzett mesterképzést.

14 pár híresség, akik karrierjük elején lakótársak voltak, és a mai napig jó barátok

Holly Hunter és Frances McDormand

3) A diplomaosztás után New Yorkba költözött, és megosztotta lakását korábbi osztálytársával, Holly Hunterrel a Yale-ből. Hunteren keresztül ismerkedett meg a Coen testvérekkel, Joellel és Ethannel, akik kiválasztották McDormandet első filmjük, a Véresen egyszerű című thriller főszerepére. Joel Coennel való közös munkájukból szerelem lett, és még ebben az évben össze is házasodtak. 2021-ben már a 37. házassági évfordulójukat ünneplik.

4) Szerepelt a Coen testvérek Bűnözési hullám és Arizonai ördögfióka című filmében is, utóbbi egy vígjáték, amelyben egykori lakótársa, Holly Hunter és Nicolas Cage volt a főszerepben. Mikor McDormandot 1988-ban Oscar-díjra jelölték, még mindig ismeretlennek számított a filmvilágban.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · ·