FILMEZZUNK.HU

10 színész, akik népszerű szuperhősöket játszhattak volna, de végül a rosszfiú kategóriában kötöttek ki

947

10 színész, akik népszerű szuperhősöket játszhattak volna, de végül a rosszfiú kategóriában kötöttek ki

Néha azok a színészek, akik egy hőst akarnak alakítani, végül gonosztevők listáján találják magukat. Hollywood a szuperhősös filmeket mindig mágnesként vonzotta magához. Évtizedekkel azelőtt, hogy az MCU a filmipar meghatározó franchise-jává vált, a rendezők és producerek képregényekből merítettek olyan népszerű kasszasikereket, mint az 1978-as Superman film, vagy az 1989-es Batman című film. A szuperhős szerepére való kiválasztást gyakran a legnépszerűbb színészek kapták meg. De vannak olyan esetek, amikor a színészek, akik egy hőst akartak alakítani, végül gonosztevőket formáltak meg. Vessünk most egy pillantást 10 színészre, akiknél nem sokon múlott, hogy szuperhősök legyenek, végül mégis a gonosz szerepében kellett jeleskedniük, így egyik pillanatról a másikra a jó és a rossz harcának ellenkező oldalán találták magukat.

10. Cillian Murphy: Batman/ Madárijesztő

Batman: Kezdődik! (Batman Begins, 2005)

Mikor Christopher Nolan elhatározta, hogy újra feltárja Batman figuráját a modern kor számára, akkoriban szinte minden feltörekvő színész megpróbált meghallgatást kapni arra a szerepre. Az egyik név, akihez sok reményt fűztek, az Cillian Murphy volt, akit elég lenyűgözőnek tartottak ahhoz, hogy személyes meghallgatást is kapjon a szerepre. Annak ellenére, hogy mindent megtett, Murphy tudta, hogy a verseny kemény lesz, különösen akkor, amikor Christian Bale is versenybe szállt a hőn áhított szerepre. „Tudtam, hogy Christian Bale tesztel engem, és azt gondoltam: „Nyilvánvalóan neki kellene játszania Batmant. Akkor meg miért vagyok itt?” – mondta Murphy a GQ-nak. “De a meghallgatás ennek ellenére szórakoztató volt. Nagyszerű dolog elmondani ezt a gyerekemnek.” Annak ellenére, hogy nem kapta meg a főszerepet, a rendezőnek annyira tetszett Murphy előadása, hogy felajánlotta neki a visszatérő gonosz Jonathan Crane, azaz a Madárijesztő szerepét.

9. Heath Ledger: Batman/Joker

"Nagyszerű lélek volt, nagyon hiányzik!" - Szívfacsaró módon emlékezett meg Christain Bale Heath Ledgerről

A 2000-es évek elején Heath Ledger totális befutó volt és hatalmas hírnevet szerzett magának a sármos színész. Az iparág bennfentesei pedig nagy lehetőséget láttak benne, hogy tehetségét kibontakoztatva még tökéletesebb karakterszínész legyen. Maga Chrisopher Nolan személyesen ajánlotta fel Bruce Wayne/Batman szerepét Ledgernek a Batman: Kezdődik!-ben, de visszautasította. Miután a Batman: Kezdődik!-et nagy kritikai elismeréssel kiadták, Ledger rájött, hogy hibát követett el a visszautasítással és a következő dobásban már szeretett volna ő is közreműködni. Amikor kiírták a casting felhívást a Joker szerepére A sötét lovagban, Ledger személyesen kereste meg Nolant, hogy felajánlja szolgálatait a szerepért. A többi pedig már történelem.

8. Joaquin Phoenix: Doktor Strange/Joker

Joker (2019) - Előzetes

Joaquin Phoenix volt az egyik színész, akitől abszolút távol álltak a szuperhős filmek. A kritikusok által is elismert  színész nagy karriert futott be független vagy közepes költségvetésű filmekben, ahol megkínzott, összetett karaktereket alakított különböző drámákban,vagy horrorokban. És mégis volt egy szuperhős, aki felkeltette Phoenix figyelmét olyannyira, hogy a saját szabályai szerint akart azonosulni. Ez a karakter nem más, mint Doktor Strange. Amikor az MCU arra készült, hogy üdvözölje Dr. Strange-et a franchise-ban, Phoenix a szerep egyik fő éllovasa volt. Sajnos a stúdióval folytatott tárgyalások végül meghiúsultak, és helyette Benedict Cumberbatch-é lett a szerep. Phoenix ezután átváltott a DC-re, hogy új képet alkosson Jokerről, mint Arthur Fleck nevű stand-up komikus.

7. James Franco: Pókember/Zöld manó

James Franco alias Harry Osborn

Vitatható, hogy a modern szuperhősök kora valóban Sam Raimi első Pókember filmjével kezdődött -e. A projekt akkoriban óriási üzlet volt, és sok fiatal színész próbálkozott meg Peter Parker, azaz a Pókember főszerepével. Az egyik ilyen színész volt James Franco, aki meghallgatásokon vett részt, hogy a vesztesből lett szuperhős tinédzser szerepét testesíthesse meg. Sajnos azonban Raimi nem érezte úgy, hogy Franco alkalmas lenne Peter Parker szerepére. A filmrendezőt azonban annyira lenyűgözte Franco meghallgatása, hogy felajánlotta neki Peter legjobb barátjának, Harry-nek a szerepét. Annak ellenére, hogy Peter és Harry jóbarátok voltak, végül hamar eltávolodtak egymástól, és Franco karaktere a Pókember 3 Zöld manójának gonosz karakteréig süllyedt.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·