FILMEZZUNK.HU
Kathy Bates 7 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Kathy Bates 7 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

4924

Kathy Bates legjobb filmjei

Kathy Bates 1948. június 28-án látta meg a napvilágot a Tennessee állambeli Memphisben. Az Oscar-díjas színésznő és rendező legismertebb filmjei közé tartozik az 1990-es Tortúra, melyért Oscar-díjjal jutalmazták és az 1997-es monumentális filmalkotás, a Titanic. Ezeken kívül még számos filmben és sorozatban is szerepelt, amelyekből mi most kiválasztottuk a hét kedvencünket, amiket mindenképpen érdemes megnéznetek, ha szimpatizáltok a színésznővel.

7. Szitakötő (2002)

Dr. Joe Darrow (Kevin Costner) képtelen elfelejteni a feleségét. Emily (Susanna Thompson) önkéntes vöröskeresztesként dolgozott Venezuelában, amikor baleset érte és meghalt. Hiába múlnak az évek, a férfi gyásza nem enyhül: sőt, mostanában egyre többször jut eszébe az asszony. Egyre több jel emlékezteti rá, és ezek a jelek egyre különösebbek. Joe Darrow nyomozni kezd, és eljut egy klinikára, ahol a halálból visszatért gyermekek különös látomásokról számolnak be. Ez azonban csak a kezdet. Megszállott kutatása során mind különösebb, félelmetesebb, és kevésbé evilági dolgokkal találja szemben magát.

Kathy Bates 7 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Tudtad-e?

Joe Darrow szerepére eredetileg Harrison Fordot képzelték el, de ő visszautasította a lehetőséget, mert 1 évet filmezés nélkül akart tölteni.

6. Jöjj vissza, Jimmy Dean (1982)

Egy texasi James Dean fan klub tagjai összegyűlnek a színész halálának évfordulóján, hogy elbeszélgessenek életükről és felelevenítsék a múltat. Beszélgetésük során felmerül, hogy ki is volt Joanne és mi az igazság Mona fiának, James Dean Juniornak a története mögött.

Kathy Bates 7 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Tudtad-e?

A filmben mindössze 12 szereplő van és mindössze 19 napig forgatták. A nézők 10 perces álló ovációval fogadták ezt a filmet a Chicago Film Fesztiválon.

5. Sült, zöld paradicsom (1991)

Evelyn unalmas életén változtatni kívánó, túlsúlyos, középkorú háziasszony. Férje teljesen mellőzi, beteg nagynénje folyton szekírozza, magánéletileg eljutott a komplett mélypontra. A véletlen úgy hozza, hogy a kórházban megbarátkozik Ninnyvel, egy ellenállhatatlan idős hölggyel, aki elmeséli fiatalkori kalandjait. Félszáz évet repülünk vissza az időben, hogy megismerjük Idgie és Ruth történetét. A két nő – az egyik tűz, a másik víz – a különös nevű Whistle Stop városkában együtt vezette a hely legjobb kisvendéglőjét, melynek ételspecialitása a sült zöld paradicsom volt. A jó ételek mellett pár őszinte szó, baráti jókedv és emberi légkör várt az ide betérõkre…

Kathy Bates 7 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Tudtad-e?

Széles körben elfogadott, hogy a Whistle Stop Café alapjául egy északkelet Birminghamben található irondalei kávézó szolgált, ahol a sült zöld paradicsom az egyik legkedveltebb étek.

4. Richard Jewell balladája (2019)

Richard Jewell több száz ember életét mentette meg, miközben a sajátját kockáztatta. Hős lett belőle, egy ország ünnepelte. Egy darabig. Nem sokkal később már az első számú közellenségként tekintett rá Amerika két legnagyobb hatalma: az igazságszolgáltatás és a sajtó.

Richard Jewell balladája (Richard Jewell, 2020) – Kritika

Tudtad-e?

A filmtervet már 2014 februárjában elkezdték fejleszteni. Az eredeti felállás szerint Jewellt Jonah Hill, míg ügyvédjét Leonardo DiCaprio alakította volna, míg a rendezői szék legfőbb esélyese Paul Greengrass volt, akivel a stúdió meg is kezdte a tárgyalásokat. Ezt követően évekig alig lehetett hallani a produkcióról, mígnem 2019. májusában a Warner megszerezte a megfilmesítési jogokat a 20th Century Foxtól. Nagyjából ezzel egy időben derült ki, hogy a rendezést Clint Eastwood vállalta el.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·