FILMEZZUNK.HU
"Minden, amim van, Istennek köszönhetem, minden ajándékomat Ő küldte” - Denzel Washington

“Minden, amim van, Istennek köszönhetem, minden ajándékomat Ő küldte” – Denzel Washington

8458

“Minden, amim van, Istennek köszönhetem, minden ajándékomat Ő küldte” – Denzel Washington

Létezik egy híres amerikai filmcsillag, és létezik egy hívő keresztény férfi, aki őszintén vall arról, hogy Istennel való viszonya nem volt mindig zökkenőmentes. Ez az ember pedig nem más, mint a kétszerese Oscar- és Golden Globe-díjas Denzel Washington.

"Minden, amim van, Istennek köszönhetem, minden ajándékomat Ő küldte” - Denzel Washington

1954. december 28-án született Mount Vernonban, New York államban. Édesapja pünkösdista lelkész volt, édesanyja pedig saját szépségszalonját vezette. Mikor a kis Denzel nem az iskolában volt, akkor idejét vagy a templomban, vagy az üzletben töltötte. A fiú az édesanyjával volt szorosabb kapcsolatban, de édesapjához is különleges kötődés fűzte.

“Édesapám, a földi apám, 60 évig szolgálta az Urat és az egyházat. Tudom, hogy a Mennyországból mosolyog rám, és tudja, hogy a fia a legjobb teljesítményt nyújtja, amelyben Isten is támogat.”

Azonban, ahogy Denzel felnőtt, elkezdett kételkedni, és megkérdőjelezte az Úr hatalmát, és ahelyett, hogy templomba járt volna, a fiatal fiú egyre több utcai verekedésbe keveredett bele, amit csak tetézett, hogy 14 éves korában a szülei elváltak és az élete fenekestől felfordult.

"Minden, amim van, Istennek köszönhetem, minden ajándékomat Ő küldte” - Denzel Washington

Denzel Washington sosem volt igazán jó tanuló, és az egyre romló tanulmányi eredményei láttán édesanyja beíratta fiát az Oakland Military Academy iskolába, ahol Isten ismét visszatért Denzel életébe. Egyik nap ellátogatott anyja szalonjába, ahol belenézett az egyik tükörbe, és egy nőt látott, aki a szárító alatt ült.

“Azt mondta nekem, fiatalember, te befogod utazni a világot, hogy az emberekkel beszélj. Te fogsz nekik prédikálni. Képzelheted, hogy én, 20 évesként, hogyan éltem meg mindezt.”

Ezután Denzel a Fordham Egyetemre járt, ahol kosárlabdázott, és orvosnak tanult, de gyorsan rájött, hogy nem ez az ő útja, így évet halasztott, mert szerette volna tisztán látni a célját maga előtt. Ahhoz, hogy pénzhez jusson, az irányt vesztett fiatalember a Camp Sloan táborban kapott állást, ahol kinevezték kreatív igazgatónak. Itt került közelebbi kapcsolatba a színészettel. 1977-ben visszatért az egyetemre, ahol már művészeti újságírásból diplomázott, majd ösztöndíjat nyert a híres American Conservatory Theatre-be, amely San Francisco-ban található. Pár évvel később beindult színészi karrierje, feltűnt a Carbon Copy című filmben.

"Minden, amim van, Istennek köszönhetem, minden ajándékomat Ő küldte” - Denzel Washington

1989-ben és 2001-ben felért karrierje csúcsára, hiszen az 54. hadtest és a Kiképzés című filmekben elnyerte a legjobb férfi főszereplőért járó Oscar-díjat. Sikere ellenére Denzel Washington mindig is közel érezte magát Istenhez.

“Sosem volt olyan időszaka az életemnek, mikor Isten ne irányított, védelmezett volna, és mindig hitt bennem.”

Pauletta Pearson-nal 1983-óta házasok, és annak ellenére, hogy Hollywood nem a hosszan tartó házasságok városa, Denzel és felesége kapcsolata sziklaszilárdan áll. Pauletta így nyilatkozott férjéről:

“Ismerem ezt a férfit, tudom milyen mikor szomorú, vagy mikor van teljesen padlón.”

Denzel Washington tisztában van azzal, hogy a siker és a pénz jön és megy, de azt tudja, hogy házasságát Istennek köszönheti.

“Mindig, mindenkor Istent tedd az első helyre. Minden, amim van, Neki köszönhetem, minden ajándékomat Ő küldte”

Terence Hill megmutatta ritkán látott feleségét – Már 56 éve tart a szerelmük!

(Via Filantropikum.com)


Article Tags: · · · · ·