FILMEZZUNK.HU
Iszonyat, mit tettek az arcával a sebészek! A 70 éves Anjelica Huston mára teljesen felismerhetetlenné vált

A 72 éves Anjelica Huston mára teljesen felismerhetetlenné vált a sok plasztikai beavatkozástól

15119

A 72 éves Anjelica Huston mára teljesen felismerhetetlenné vált a sok plasztikai beavatkozástól

Iszonyat, mit tettek az arcával a sebészek! 72. születésnapját ünnepelte már az idén az Addams Family-filmek Morticiája, azaz Anjelica Huston, aki egy legendás hollywoodi család sarjaként lett modell, majd Oscar-díjas színésznő, miközben Jack Nicholsonhoz is nevezetes szerelmi kapcsolat fűzte.

A 70 éves Anjelica Huston mára teljesen felismerhetetlenné vált

Az édesapja Hollywood történetének egyik leghíresebb és leghírhedtebb rendezője, John Huston volt, az édesanyja pedig Enrica „Ricki” Soma orosz balerina. A születésekor az apja nem is volt jelen, mert épp Afrikában forgatott filmet Humphrey Bogarttal (Afrika királynője). A szülei már Anjelica Huston kislánykorában elváltak, és több féltestvére is született mindkét oldalról (többek között a szintén híres színész Danny Huston), de a szülei ennek ellenére sosem váltak el hivatalosan.

Iszonyat, mit tettek az arcával a sebészek! A 70 éves Anjelica Huston mára teljesen felismerhetetlenné vált

A gyerekkora nagy részét az anyjával élve Angliában és Írországban töltötte, A holtak című filmjében az ír akcentus nem véletlenül állt neki olyan jól. Amikor viszont az édesanyja egy tragikus balesetben életét vesztette, az akkor tizenéves Huston átköltözött Amerikába. Szerepelt az apja egyik filmjében (A Walk with Love and Death), de sokkal inkább modellként kezdett karrierbe. 1980-ban túlélt egy kis híján tragédiával végződő autóbalesetet. A Coldwater Canyon egyik szerpentinjén rohant bele a kocsijába egy túl gyorsan közlekedő BMW, aminek következében Huston arca teljesen összezúzódott a szélvédőn, és több órás operációval távolítottak el csontszilánkokat a homlokából és a koponyájából, az orrát pedig plasztikai műtéttel kellett helyreállítani.

A 70 éves Anjelica Huston mára teljesen felismerhetetlenné vált

A színészi pályája csúcsára 1986-ban ért, amikor A Prizzik becsülete mellékszerepéért elnyerte az Oscar-díjat. Ezzel pedig ő lett az első a filmtörténelemben, aki egy család harmadik generációjának is Oscart tudott nyerni. Az édesapja, John Huston A Sierra Madre kincsének rendezéséért és forgatókönyvéért nyerte el a díjat, a nagyapja, Walter Huston pedig szintén A Sierra Madre kincse mellékszerepéért. A Hustonok három generációs rekordjához azóta is csak egyetlen család tudott csatlakozni, a Coppolák (Carmine, Francis Ford, Sofia).

Iszonyat, mit tettek az arcával a sebészek! A 70 éves Anjelica Huston mára teljesen felismerhetetlenné vált

A hazai közönség talán leginkább az Addams Family-filmek Morticia-jaként ismerik Anjelica Hustont. Az ikonikus szerepért alaposan meg kellett szenvednie: a forgatáson fém fűzőt viselt Morticia különleges alakjának megteremtéséért, a szemnyílásait mesterségesen húzták vékonyabbra, a nyakát pedig feszesebbre, és még csak le sem feküdhetett pihenni a szünetekben a sok rajta lévő eszköz miatt. Ilyen családi háttérrel, ilyen hollywoodi karrierrel és kapcsolatrendszerrel senki sem gondolná, hogy Anjelica Huston anyagi gondokkal küzd, pedig így van. Az elhunyt férje ugyanis egy rendkívül ritka betegségben (ún. Wegener érgyulladásban) szenvedett, miközben nem volt amerikai betegbiztosítása, ez pedig a teljes vagyonukat elvitte. Így Huston kénytelen folyamatosan dolgozni, igaz ezt olyan rendezőkkel teheti, akikkel már korábban is szívesen együttműködött: legközelebb például Wes Anderson új filmjében, a The French Dispatch-ben láthatjuk.

20+ kultikus szerep, amit majdnem más színészek játszottak el

(Via Life.hu)


Article Tags: · ·