FILMEZZUNK.HU
Will Smith elárulta, hogy felajánlották neki a főszerepet a Mátrixban, de nemet mondott rá

Will Smith elárulta, hogy miért mondott nemet a Mátrix főszerepére

5464

Will Smith elárulta, hogy miért mondott nemet a Mátrix főszerepére

Újból és újból felmerül a téma, hogy miért mondott annak idején a sztár nemet a Wachowski testvéreknek, és vállalta el Neo megformálása helyett a gyengén sikerült Wild Wild West – Vadiúj Vadnyugatot.

14 ikonikus film, melynek főszerepét eredetileg másnak szánták

A közelmúltban az egyik riporter azt a frappáns kérdést tette fel a színésznek, hogy ha lehetősége lenne rá a való életben szemtől szemben állnia saját fiatalkori énjével, akkor mit kérdezne tőle.

„Visszamennék a Wild Wild West – Vadiúj Vadnyugat forgatására, és megkérdezném magamtól: »hé, se**fej, miért nem inkább a Mátrixot csinálod?«”

– válaszolta Smith. Annak idején ugyanis Lana és Lily (akkor még Larry és Andy) Wachowski Keanu Reeves előtt Will Smith-nek ajánlotta fel a Mátrix főszerepét, csak ő botor módon visszautasította. Ahogy arról korábban már írtunk, Smith ezt a borzalmas ballépést azzal magyarázta, hogy A függetlenség napját követően már a Men in Blackben sem akart szerepelni, mert nem akart ő lenni az „alienes ürge”. Steven Spielberg, a film executive producere azonban rábeszélte, hogy vállalja J ügynök szerepét. Ezután a film után kérték fel a Wachowski testvérek a Mátrixra, ami ugye megint csak egy sci-fi volt, a megbeszélésükön pedig az alkotók nem igazán tudták felvázolni megfelelően a koncepciót a színész számára.

Ahelyett, hogy a film üzenetéről beszéltek volna, a két Wachowski azt ecsetelte Smith-nek, hogy képzelje el, hogy egy harcjelenet közben felugrik, majd ugrás közben megdermed a levegőben, a nézők szemében azonban körbeforog, mert rengeteg kamera lesz körötte – és így tovább. Később persze a szóban forgó képsorból kultikus jelenet lett, de elmesélve valóban kicsit zavarba ejtő lehetett, így Smith inkább nemet mondott.

Bordán Irén a ’70-es évek magyar szexszimbóluma volt – A színésznő 70 évesen is elbűvölően néz ki

(Via port.hu)


Article Tags: · · ·