FILMEZZUNK.HU
8 különleges történet arról, ahogyan híres szerepek színészeiknél landoltak

8 különleges történet arról, ahogyan híres szerepek színészeiknél landoltak

21639

8 különleges történet arról, ahogyan híres szerepek színészeiknél landoltak

Agyonverlek titeket! – ordította a castingon. Bejött! Ha valaha is olyan dédelgetett elképzeléseid voltak Hollywoodról, hogy a rend és a fegyelem hazája, ahol komputeragyú producerek irányítják a gépezetet, a színészek pedig a legdrágább éttermekben, napszemüvegben és kalapban érkező ügynököktől kapják meg leghíresebb szerepeiket… nos, akkor tévedtél. Az Álomgyár éppen olyan zilált és random tud lenni, mint bármely része a világnak. Persze, ha olyan híres vagy, mint Leonardo DiCaprio vagy Johnny Depp, akkor valószínűleg érvényes a puccos találkozó. De valamiért egy emlékezetes szerep mindig a semmiből érkezik, és különleges úton landol a színésznél. Az ilyenekből lesznek a mesélni való, jó anekdoták, melyekből össze is szedtünk most párat.

1. Khal Drogo tánca

A Trónok harca első évadában ismerhettük meg a dothraki nép vezetőjét, akinek szerepére a maori származású Jason Momoa is jelentkezett. A castingon azt kérték tőle, hogy mutassa be a félelmetes harcost anélkül, hogy mondana egy árva szót is. Momoa egy pillanatig gondolkodott, majd belekezdett egy tradicionális maori táncba, a rendezők pedig tátott szájjal nézték az elképesztő bemutatóját. A szerepet természetesen megkapta.

2. A rút kiskacsa

Hermione Granger okoska, buzgó és örökké stréber kislány, aki ráadásul nem túl szép és állandóan kócos. Legalábbis J. K. Rowling szerint így volt a könyvekben, éppen ezért vetette el azt, hogy Emma Watson játssza a lány karakterét, hiszen a színésznő aranyos arcával és csengő-bongó hangjával messze nem reprezentálta a csúnyácska Herminonét. Rowling akkor enyhült meg, mikor a 9 éves kislány felhívta, és „egy percen keresztül beszélt levegő nélkül”, kifejezve izgalmát a szerep iránt. Az írónő lecsitította, és csak annyit mondott: „Emma, tökéletes vagy”.

Harry Potter

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·