FILMEZZUNK.HU
A 7 legmenőbb fodrászos film, amit neked is látnod kell

A 7 legmenőbb fodrászos film, amit neked is látnod kell

5484

A legjobb fodrászos filmek

A női szépség a hajnál kezdődik. Egy jól elkészített frizura nemcsak magabiztossá tesz, de remekül kifejezi a nő egyéniségét. Mi nők tudjuk, hogy a szépségért meg kell szenvedni minden egyes nap és ez a hajra is igaz. Akár több óra mehet el a tökéletes frizura elkészítéséig. Rengeteg festésen, hajvasaláson, vagy éppen göndörítésen, illetve egyéb praktikákon  esünk át ahhoz, hogy hajunk a legjobban nézzen ki és ezzel együtt mi is jól érezzük magunkat a bőrünkben. Most nézzünk meg 7 olyan filmet kronológiai sorrendben, ami a fodrászat világába vezet minket, ahol gyönyörű hajkoronákat csodálhatunk meg és ahol a nő igazán nőnek érezheti magát.

1. A hölgyfodrász (1952)

Mario birkanyíróként kezdte pályafutását, de hamarosan párizsi sztárfodrász vált belőle. Köszönhető mindez annak a különleges masszírozási technikának, amelyet a szépasszonyok ugyanúgy élveznek, mint annak idején a birkák.

A 7 legmenőbb fodrászos film, amit neked is látnod kell

2. Fodrász papa a pácban (2000)

Yvon bácsi (Gérard Jugnot) a nők bálványa. Főleg az idősebb hölgyeké, akik értékelik kiforrott stílusát. A kisváros legpatinásabb fodrász szalonjában Yvon garantálja az örök minőséget. Mestersége megszállottja, ám élete fő művének mégis lányát tartja. A szép Laetitia-t (Bérénice Bejo) tizenhat éve egyedül neveli. Jövőjét apja már meg is tervezte: biztosan egy párizsi fodrászszalon vezetője lesz belőle. Laetitia azonban merészebb életet kíván élni és titokban jelentkezett egy filmes szerepválogatásra. Amikor megkapja az áhított szerepet, elkezdődik apja szívének megpuhítása, ugyanis Yvon katasztrófaként éli meg lánya sikerét…

A 7 legmenőbb fodrászos film, amit neked is látnod kell

3. Fújd szárazra, édes! (2001)

Nagy nap virrad az angliai kisvárosra, Keighleyre, amikor kihirdetik, hogy a rangos nemzeti fodrászbajnokság évi versenyét itt fogják tartani. A város polgármestere, Tony természetesen nagyon izgatott, és azt szeretné, ha a helyi hajművész, Phil Allen (Alan Rickman) képviselné a várost a bajnokságon. Azonban a volt fodrászbajnok, aki jelenleg egy kis szalon tulajdonosa, éppen ezt nem akarja, ugyanis még mindig nem heverte ki, hogy a tíz évvel korábbi verseny előtt felesége, Shelley (Natasha Richardson) megszökött a modelljével, Sandrával (Rachel Griffiths), hogy közös üzletbe kezdjenek, és rá hagyta fiuk, Brian (Josh Hartnett) felnevelését is. Brian most apjával együtt tevékenykedik a fodrász szakmában. A verseny kezdete előtt Christine (Rachael Leigh Cook), Phil riválisának a lánya találkozik Briannal.

A 7 legmenőbb fodrászos film, amit neked is látnod kell

4. Birkanyírás (2002)

Ez a fergeteges vígjáték egy Dél-Chicagói fodrászüzlet egy napját mutatja be. Calvin (Ice Cube) egy nem éppen virágzó üzleti vállalkozást örökölt megboldogult apjától. Merő nyűg neki a boltot vinni, s különösen zavarja, hogy léhűtő – ámde annál szórakoztatóbb – barátai naphosszat nála lógnak. Találkozhatunk többek között Eddie-vel (Cedric, the Entertainer), egy öreg borbéllyal, aki sajátos véleménnyel és nulla klienssel rendelkezik. Jimmyvel (Sean Patrick Thomas), a művelt fodrásszal, akinek felsőbbrendűségi komplexusa van. Jimmy ki nem állhatja Isaac-et (Troy Garity), az új, fehérbőrű fodrászt, aki csak be akar nyomni, és néha megnyírni egy-két embert. Ricky (Michael Ealy) egy ex-elítélt is velük dolgozik, valamint Terri Jones (Eve) is, az amazon, aki nem bírja kitenni kétkulacsos udvarlója szűrét. Aztán végül, de nem utolsósorban ott van Dinka fodrász (Leonard Earl Howze), aki őrült módon odavan Terriért, ám nem igazán tudja elérni szerelmes céljait.

A 7 legmenőbb fodrászos film, amit neked is látnod kell

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·