FILMEZZUNK.HU
A 21 legjobb sorozat a közelmúltból, amit vétek lenne kihagyni

A 21 legjobb sorozat a közelmúltból, amit vétek lenne kihagyni

35522

A legjobb sorozatok a közelmúltból

A mai világban nincs olyan ember, aki ne nézne sorozatot – ha mégis akadna ilyen ember közöttünk, kommentbe várjuk -, köszönhetően a tévéműsorok forradalmi megújulásának. Hollywood legnagyobb sztárjai is szépen lassan kezdenek rájönni, hogy többen vágynak egy jó szériára otthon a nappalijukban, minthogy sem kimozduljanak otthonról és jegyet váltsanak a mozikasszáknál. Ezért is van az, hogy kedvenc filmbéli hőseinkkel hétről-hétre találkozhatunk a tévékészülékek előtt ülve. Nos, ennek apropójából indított útjára egy szavazást a Brightside nevezetű oldal, hogy az átlag tévénézők szerint melyek a legjobb sorozatok az elmúlt évekből.

A legjobb sorozatok összeállítása nem ranglista alapján van sorrendbe helyezve, illetve csak 2010 után indult sorozatokra lehetett szavazni! Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy szerinted melyek a legjobb sorozatok az elmúlt évekből! Következzenek tehát a legjobb sorozatok:

1. Westworld (2016)

Egy modern vidámparkban a látogatók a részesei lehetnek a római kornak, a cowboy időknek, illetve a középkornak is. Ebben a három különböző témájú parkban robotok elevenítik meg a régmúlt hangulatot. Amikor a park központi számítógépe meghibásodik, a robotok ámokfutásba kezdenek, és a vendégek célja onnantól a szórakozás helyett a túlélés lesz.

Westworld (2016)

2. Az ifjú pápa (The Young Pope, 2016)

Lenny Belardo (Jude Law) XIII. Piusz néven az első amerikai pápa lett. Úgy tűnik, a fiatal és sármos pápa megválasztása a bíborosi kollégium egyszerű, ám hatékony médiastratégiájának eredménye. De a látszat sokszor csal. Különösen azon a helyen és azok közt, akik Isten misztériumát választották, hogy útjukat vezesse.

Hátborzongató Az ifjú pápa legújabb előzetese

3. Stranger Things (2016)

1983-at írunk. Hawkins városában rég nem történt semmi érdekes, a helyi sheriff legnagyobb esete, hogy gyerekek kerti törpéket lopnak az egyik nyugdíjas néni kertjéből. Tanítási időszak van, sárga iskolabuszok érkeznek minden reggel 8 órakor a helyi gimnázium bejáratához, a napok ugyanúgy telnek, mindig ugyanaz történik. Aztán egyszer csak eltűnik Will. A tizenkét éves fiú este épp hazafelé tart a bicajával, amikor kialszanak körülötte a fények, az út közepén pedig megjelenik egy sötét, torz alak. Elesik, menekülni kezd, de az árny követi őt, és a saját otthonában éri utol. Hogy mi történt vele, hol van most, vagy kicsoda, micsoda volt az alak, az rejtély.

Stranger Things (2016)

4. A katedrális (The Pillars of the Earth, 2010)

1120-ban egy angol, királyi hajó hajótörést szenved az angol partoknál. I. Henrik király egyetlen fiúörököse meghal, és Henrik halála után háborúzás indul meg a trónért. István, aki I. Henrik unokaöccse és Hódító Vilmos unokája, az egyház támogatása miatt megkapja a koronát, míg a Henrik lánya, Matild Henrik fattyjával, Gloucester-rel cselt sző, hogy visszaszerezzék a trónt. Mindeközben Tamás, egy építészmester kis családjával éhezve vándorol az erdőben, fedélt és ételt szeretnének maguknak tudni. Mindeközben Tamás álmokat dédelget a fejében, szeretne egy olyan katedrálist építeni, amelyre mindenki áhítattal nézhet fel, és korokon átívelő örök emlék maradhat. Miközben sorsuk összefonódik a boszorkányként megbélyegzett Ilonával, és annak fiával, Jack-kel, akikkel útjuk során találkoznak, úgy látszik, álma is valóra válhat, mert Kingsbridge apátságának temploma egyfajta isteni jelként épp most égett porig, s újat kellene építeni a helyére.

A katedrális (The Pillars of the Earth, 2010)

5. Szégyentelenek (Shameless, 2011)

A sorozat a tökéletes működésképtelen Gallangher családról szól. Az apa részeges, a nagyobbik fiú szexuális szolgáltatásokért korrepetálja a környékbeli lányokat, a középső fiú, Ian (Cameron Monaghan) meleg, a legfiatalabb lány, Debbie (Emma Kenney) pénzt lop az UNICEF által gyűjtött adományokból, a tízéves Carl (Ethan Cutkosky) szociopata és gyújtogató, az éppen csak totyogó Liam (Blake Alexander Johnson) pedig nagy valószínűséggel fekete, bár senki sem tudja eldönteni igazán. Az egyetlen, aki a családot próbálja összetartani, az Fiona (Emmy Rossum), a legidősebb lány.

Szégyentelenek (Shameless, 2011)

6. Birmingham bandája (Peaky Blinders, 2013)

Birmingham, 1919. Anglia kohója, a szürke gyárváros hajnaltól napnyugtáig ordítja a gépek zaját, és amikor az utolsó megfáradt munkás is pohara végére ér, a környékre síri csönd száll, amit csak a rémekkel álmodó veteránok sírása tör meg néha. Ebben a közegben vonul végig fehér lován Thomas Shelby, a Peaky Blinders névre hallgató törvényen kívüli banda esze, aki az Ördöggel is cimborálna, hogy sikerre vergődjön, félnivalója sincs már, hiszen megjárta a Poklot.

Birmingham bandája (Peaky Blinders, 2013)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·