FILMEZZUNK.HU
Minden idők 20 legjobb filmje az IMDB szerint

Minden idők 20 legjobb filmje az IMDB szerint

50706

Minden idők legjobb filmjei

Alábbi cikkünkben bemutatjuk röviden azt a húsz filmet, amit a legnagyobb filmes adatbázisa, az IMDB a legjobbnak tart. Cikkünk alatt hozzászólásban, esetleg Facebook oldalunkon kommentben várjuk, hogy szerinted melyik az a film, amelyiket mindenképpen érdemes lenne megnézni!

20. Hetedik (1995)

David Mills (Brad Pitt) újonc nyomozó és társa, a nyugdíjba készülő William Sommerset (Morgan Freeman) egy elvetemült sorozatgyilkos után nyomoz, aki a bibliai hét fő bűn szerint szedi áldozatait, és kegyetlensége nem ismer határokat. Módszerei nem csak a fiatal, lobbanékony nyomozót döbbentik meg, hanem sokat látott, higgadt társát is. A nyomasztóan izgalmas történet olyan végkifejletet tartogat, ami valóban csak egy zseniális bűnöző elvetemült tervében valósulhat meg.

Hetedik (Se7en, 1995)

19. A hét szamuráj (1954)

A falujukat fenyegető támadás elhárítására a település lakói hét kóbor szamurájt bérelnek fel. A szamurájok harcba keverednek a banditákkal, s közben egyre inkább megváltoznak az indítékaik: eleinte inkább csak magukért harcolnak, de fokozatosan egyre határozottabban a parasztok mellé állnak. Végül sikerül a támadókat leverni, a falu néhány lakója, és négy szamuráj életét veszti. Az életben maradók arra a felismerésre jutnak, hogy a győzelem nem a szamurájoké, hanem a parasztoké.

A hét szamuráj /Shichinin no samurai, 1954/

18. Száll a kakukk fészkére (1975)

McMurphy (Jack Nicholson) piti kis tolvaj, aki börtön helyett inkább elmegyógyintézetbe záratja magát, de ügyel arra, hogy csak a környezetét tévessze meg, ő maga nem hajlandó közösséget vállalni az intézet lakóival. Ám hozzáállása szép lassan megváltozik, ahogy felfedezi, hogy az elmegyógyintézet lakói semmivel sem bolondabbak nála. Amikor McMurphy megtapasztalja az intézet módszereit, nem tudja elhallgattatni megszólaló lelkiismeretét, és olyan döntéseket hoz, amelyek túlmutatnak saját érdekein.

Száll a kakukk fészkére (One Flew Over the Cuckoo's Nest, 1975)

17. Nagymenők (1990)

Henry Hill gyerekkora óta nagymenő szeretett volna lenni. Vágyakozva bámulta a szemközt lakó maffiózót, aki mindig nagy kocsikon érkezett haza, akit mindig a legjobb nők kísértek, és akit soha nem zaklatott a rendőrség, ha túl hangos bulit csapott az éjszaka közepén. Henry egy napon nagy elhatározásra jut: önként jelentkezik a maffiózónál kisegítőnek. Néhány nap múlva már ő árulja a lopott cigarettát a gyárkapuban, néhány hónap múlva már név szerint ismeri őt a legjobb bár ajtónállója, és nem telik el sok idő, mire az utcán előre köszönnek neki a tőle rettegő emberek.

Nagymenők (GoodFellas, 1990)

16. Mátrix (1999)

Neo (Keanu Reeves) ismeri a világot, amiben él, legalábbis azt hiszi, amíg meg nem ismerkedik Morpheus-szal (Laurence Fishburne). A titokzatos férfi olyan dolgokat mutat neki, melyek teljesen felborítják addigi életét. Ám az igazságnak nem csak ára, hanem veszélyei is vannak, főleg akkor, ha az új tudás birtokában már nem elégszünk meg azzal, amink van. Morpheus egy új valóságot tár Neo elé, és együtt próbálnak meg véget vetni a Mátrix rémálomszerű világának. Azonban ez nem tetszik mindenkinek.

Mátrix (1999)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·