FILMEZZUNK.HU
A legjobb kalandfilmek

18 izgalmas kalandfilm, amit feltétlen látnod kell

889

8. Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka /Pirates of the Caribbien: The Curse of the Black Pearl, 2003/

A jólelkű kovácsfiú, Will Turner (Orlando Bloom) elvei ellenére szövetkezik a Jack Sparrow (Johnny Depp) vezette kalózokkal, hogy megmentse gyermekkori szerelmét, Elizabeth Swant (Keira Knightley) a rettegett Barbossa kapitány  (Geoffrey Rush) elátkozott kalózhajójáról. A kovácsinasból lett tengerész génjeiben benne van a kalózkodás és kaland, azonban újdonsült barátjának nem csupán a lány visszaszerzésén jár az esze, hanem hajóját, a Fekete Gyöngyöt is meg akarja kaparintani, veszélybe sodorva ezzel a küldetést.

A Karib-tenger kalózai - Franchise (Pirates of the Caribbean, 2003-2017)

7. Az éhezők viadala /The Hunger Games, 2012/

Panem az egykori Észak-Amerika romjain fekszik. Az ország a fényűző Kapitóliumból és 12 körzetből áll. Minden évben kisorsolnak egy 12 és 18 év közötti fiút és egy lányt a körzetekből, akiknek az Éhezők viadalán elő adásban kell megküzdeniük egymással. Katniss Everdeen hugával és anyjával él. Amikor kisorsolják a hugát, Katniss önként átveszi a helyét a Viadalban. A győzelemért nehéz döntéseket kell meghoznia, az életbenmaradásért pedig talán még emberségéről is le kell mondania.

Az éhezők viadala 2012

6. Számkivetett /Cast Away, 2000/

Chuck Noland (Tom Hanks) sikeres menedzser a Fed Ex szállítási vállalatnál, épp az ünnepek előtti utolsó szállítmányt kíséri, amikor a repülője lezuhan. A szerencsétlenség valahol Malajzia szigetvilágában éri. Egyedüli túlélőként kell helyt állnia a vadonban, meg kell tanulnia fedelet építeni a feje fölé, élelmet szerezni, dacolni a természeti erőkkel és saját félelmeivel is. Idővel a hatóságok és szerettei is feladják keresését. Chuck mindent elkövet, hogy életben maradjon, sőt lépésről lépésre megtervezi menekülését. Négy év munkájával épít egy tutajt és nagy nehezen kijut az óceánra. Eszméletlenül hánykolódva egy óceánjáró hajó talál rá. Visszatérése mindenkit megdöbbent, neki pedig újra meg kell találnia a helyét a világban. Modern Robinson történet.

Számkivetett (2000)

5. Farkasokkal táncoló /Dances with Wolves, 1990/

Dunbar hadnagy (Kevin Costner), akit az amerikai polgárháború frontjáról helyeztek át a Sedgewick erődbe, hogy ott magányosan állomásozzon, száműzetésében kapcsolatba kerül a közelben táborozó sziú indiánokkal. A sziúk és az amerikai katona először gyanakvással, majd mind inkább elfogadással és nyitottsággal közelednek egymás felé. Dunbar összebarátkozik a törzsfőnökkel, Tíz Medvével (Floyd Red Crow Westerman), a harcossal (Rodney A. Grant), sőt a szerelem is rátalál a sziúk közt nevelkedett fehér nő, Álló Ököl (Mary McDonnell) személyében. Az idill azonban nem tarthat örökké…

Farkasokkal Táncoló (Dances With Wolves, 1990) – Nosztalgia kritika

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·