FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb életrajzi film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb életrajzi film az IMDB szerint

24619

A legjobb életrajzi filmek

Schindler listája? Életrevalók? A zongorista? Esetleg a Mel Gibson által rendezett Fegyvertelen katona? Vajon melyek a legjobb életrajzi filmek? Alábbi cikkünkben bemutatjuk röviden azt a 20 életrajzi filmet, amit a világ legnagyobb filmes adatbázisa, az IMDB a legjobbaknak tart.

20. Kapj el, ha tudsz (2002)

Frank W. Abagnale története

A valaha volt 20 legjobb életrajzi film az IMDB szerint

A fiatal Frank W. Abagnale (Leonardo DiCaprio) imádja és tiszteli édesapját (Christopher Walken), mert egy jóképű zsivány, akitől nagyon sokat lehet tanulni az emberek, főleg a nők manipulásásáról. Frank szülei válását nem tudja feldolgozni, ezért amikor el kéne döntenie, hogy édesapjával vagy inkább édesanyjával marad, elrohan a döntés elől. Fiatal, nincs szakmája, nincs pénze, mindössze a szélhámosságra való képessége van meg. Jóképű csibész, aki kezdteben csekkeket hamisít, majd beáll a Pan Am légitársaság másodpilótájának, és a levegő James Bondja lesz, de belekóstol az orvosi és ügyvédi karrierbe is. Nem tud sok időt egy helyben tölteni, mert nyomában jár az FBI különleges hamisítási ügyekkel foglalkozó nyomozója, Carl Hanratty (Tom Hanks).

19. Út a vadonba (2007)

Chris McCandless életéről szól

A valaha volt 20 legjobb életrajzi film az IMDB szerint

Egy szép nap csak úgy fogod magad, belegyömöszölöd a hátizsákodba a legszükségesebb holmikat, elhajítod az irataidat, és nekivágsz az útnak, hogy megtaláld a kék égnek azt a darabkáját, ami hiányzik az életed kirakósjátékából. Pont erre a szép feladatra vállalkozik az ifjú Chris McCandless, mikor elindul 1990 nyarán, abban reménykedve, hogy Alaszka semmihez sem hasonlítható levegője őt is végtelenül szabaddá teszi. Maga mögött hagyva sikert, pénzt, csillogást, és egy hasonlóan lázadó szellemű nővért, Chris gyalog és stoppal két éven át járta és fedezte fel Amerikát, mielőtt bekövetkezett volna tragikus halála, amit részben az éhezés, részben mérgezés okozott, valahol az alaszkai Denali Nemzeti Park peremén…

18. Spotlight: Egy nyomozás részletei (2015)

Boston Globe újságíróinak története

A valaha volt 20 legjobb életrajzi film az IMDB szerint

A Spotlight – Egy nyomozás részletei című thrillerben a Boston Globe új főszerkesztőt kap, aki azonnal mozgósítani kezdi a lap újságíróit. Feladatul tűzi ki a firkászoknak, hogy derítsenek fel egy korábbi esetet, mely során gyermekmolesztálással vádoltak meg egy katolikus papot. Az újságíró-stáb megdöbbentő tényekre bukkan a nyomozás során, mely nem csak egész életüket, a lap jövőjét, de Boston városának gondolkodását is nagyban átformálja…

17. Az aszfalt királyai (2019)

Ken Miles és Carroll Shelby története

A valaha volt 20 legjobb életrajzi film az IMDB szerint

Az Oscar-díjas Matt Damon és Christian Bale a főszereplői az igaz történet alapján készült filmnek, melyben a látnoki erővel bíró autótervező, Carroll Shelby (Damon) és a vakmerő, brit születésű autóversenyző, Ken Miles (Bale) együtt küzdenek meg a vállalati beavatkozással, a fizika törvényeivel és saját démonjaikkal, hogy megépíthessenek egy forradalmi versenyautót a Ford Motor Companynek, amivel legyőzhetik Enzo Ferrari autóit az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen.

16. Hajsza a győzelemért (2013)

Niki Lauda és James Hunt Forma 1-es pilóták viaskodása

A valaha volt 20 legjobb életrajzi film az IMDB szerint

1976 – a Forma-1 aranykora, a hihetetlenül izgalmas, és látványos száguldó cirkusz legendás szezonja, két felejthetetlen versenyző harcával: James Hunt, a vagány brit pilóta, a Forma 1 rocksztárja, és Niki Lauda, az osztrák fegyelmezett zseni, az 1975-ös világbajnok néz egymással farkasszemet a világ legveszélyesebb pályáin. Igazi ellenfelek, akik bármire képesek a győzelemért. Lauda a sporttörténelem egyik legemlékezetesebb teljesítményét viszi véghez: alig hat héttel balesete után újra volán mögé ül, hogy visszaszerezze bajnoki címét, és bebizonyítsa, hogy ebben a hajszában mindenkinél gyorsabb. Mert minél közelebb vagy a halálhoz, annál jobban dübörög benned az élet.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·