FILMEZZUNK.HU
16 filmes remekmű, amelyeket jobb lett volna feldolgozatlanul hagyni

16 filmes remekmű, amelyeket jobb lett volna feldolgozatlanul hagyni

14038

Filmes remekművek, amelyeket jobb lett volna feldolgozatlanul hagyni

A 20. században a hollywoodi filmkészítők elkezdték újrafilmesíteni a régi filmeket. Ezeknek a filmeknek köszönhetően a világ különböző részei is megismerkedhettek a remekművekkel, amik éveken át ismeretlenek voltak. De van, hogy feldolgozni egy régi filmet nem a legjobb ötlet. Cikkünkben olyan híres filmeket mutatunk be, amelyek (balul sikerült feldolgozásuk ellenére) csodálatos remekművek, és érdemes megnézni őket.

1. Anthony Zimmer, 2005 / Az utazó, 2010

16 filmes remekmű, amelyeket jobb lett volna feldolgozatlanul hagyni

A film eredeti verzióját Franciaországban forgatták, és Sophie Marceau játszotta a főszerepet. A film sok jó visszajelzést kapott kritikusitól és nézőktől egyaránt. Ennek ellenére az IMDb minősítése csak 6.5/10. A feldolgozás viszont kudarcot vallott, a sok reklám és remek szereplők (Angelina Jolie és Johnny Depp) ellenére. Az IMDb-n 6 pontot ért el a 10-ből. Ha szereted a lenyűgöző filmeket, az eredeti, francia verziót ajánljuk.

2. A kísérlet, 2001 / A kísérlet, 2010

16 filmes remekmű, amelyeket jobb lett volna feldolgozatlanul hagyni

Az eredeti, német verzió 2001-ben jelent meg, és igazi klasszissá vált. 7.7/10-es minősítésű az IMDb-n. Egy híres stanfordi börtönkísérlet történetét meséli el, ahol egy csapat önkéntest szétosztottak “börtönőrökre” és “foglyokra”. A feldolgozás nem volt ilyen sikeres (IMDb-n 6.4/10 lett). Az embereknek nem tetszett, annak ellenére, hogy nagyon jó színészek voltak benne. A legtöbb panasz a film hihetetlenségére, logikájára és egyszerű karaktereire érkezett, akikkel lehetetlen együttérezni.

3. Solyaris, 1972 / Solaris, 2002

16 filmes remekmű, amelyeket jobb lett volna feldolgozatlanul hagyni

A Solyaris című film, a híres Tarkovsky rendezésével 1972-ben jelent meg. A film az azonos című novellán alapul, és annak ellenére, hogy a könyv megírójának nem tetszett a film, megnyerte a Cannes-i Filmfesztivál Grand Prix díját, és 8.1/10-es értékelést kapott. A 2002-ben elkészített feldolgozás messze elkerüli az eredeti történetet. A könyv írójának ez a verzió sem tetszett, hiszen a film központja egy szerelmi szál. Ez a feldolgozás 6.2/10-es minősítésű. Azok, akik látták az eredeti filmet és olvasták a könyvet nem is értik, hogy miért kellett újraértelmezni a történetet. Ennek ellenére az eredeti filmet érdemes megnézni,  illetve a könyvet is ajánlani tudjuk.

4. The Toy, 1976 / The Toy, 1982

16 filmes remekmű, amelyeket jobb lett volna feldolgozatlanul hagyni

Valószínű a legtöbb ember látta az eredeti filmet, Pierre Richard főszereplésével. Egy kisfiúról szól, akinek gazdag szülei úgy döntenek, hogy új játékkal lepik meg — egy emberrel. A film megmutatja, hogy a fiú és “játéka” közti kapcsolat hogyan alakul barátsággá, átformálva a kisfiú karakterét. IMDb-n ez a film 7.5/10-es minősítésű. A filmet feldolgozták 1982-ben, a drámát teljes vígjátékká alakítva. A új “játékával” rendelkező kisfiú már nem egy szülői figyelem hiányában szenvedő gyerek volt, csupán egy kegyetlen és elkényeztetett egoista. Szóval nem hisszük, hogy a “játékkal” való barátsága bármennyire is megváltoztatta volna. Ez a verzió 5.8 pontot kapott a 10-ből.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·