FILMEZZUNK.HU
A 15 legjobb kalandfilm, amit vétek lenne kihagyni

A 15 legjobb kalandfilm, amit vétek lenne kihagyni

1829

A legjobb kalandfilmek

Honlapunkon írtunk már romantikus filmekről toplistát, összeállítottuk a legjobb sportfilmeket, egy kalap alá gyűjtöttünk vígjátékokat, de még a krimikről sem feledkeztünk meg. Ezúttal az általunk legjobban szeretett kalandfilmeket vesszük egy picit górcső alá. Ha szereted ezt a stílust, akkor biztosan nem fogsz unatkozni az alábbi produkciók megnézése közben. Íme 15 kalandfilm, amit mindenképpen látnod kell!

A toplista természetesen ezúttal is saját véleményen alapszik! Kérünk ha kedvenc kalandfilmed nem szerepel listánkon ne sértődj meg, hanem cikkünk alatt hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben oszd meg velünk a címét.

15. Út a vadonba (Into the Wild, 2007)

A friss diplomás Christopher McCandless (Emile Hirsch) számára csak most kezdődik az élet. Építhetne karriert, családot alapíthatna, ő azonban belevág az ismeretlenbe, és bejárja Amerikát. Kalandos útja során egy igazi vándor sorsa tárul elénk: két év alatt a dél-dakotai búzamezőkön át a Colorado folyó zuhatagain keresztül, egy neohippi kolónián át egészen Alaszkáig hatolt gyalogosan és stoppal. A kaland azonban tragikus véget ért, és a természet megmutatta kegyetlen oldalát, ami nincs tekintettel se korra, se nemre, se erkölcsi kiválóságra. A bölcsesség és a naivitás, a tanulás és a tudás határmezsgyéjén a fiúnak szembe kellett néznie saját képességeinek korlátaival.

Út a vadonba /Into the Wild, 2007/

A film Jon Krakauer azonos című regénye alapján készült. A kalandfilm forgatása során a stáb négyszer utazott Alaszkába, hogy meg tudja örökíteni a különböző évszakokat. Mikor rátaláltak Christopher McCandless holttestére az alkotásban, az mindössze harminc kilós volt. A karaktert alakító színész, Emile Hirsch nagyon lefogyott a szerep kedvéért, mindössze 52 kilós volt.

14. A medve (L’Ours, 1988)

Mihez kezd egy medvebocs, ha elveszítette a mamáját? Milyen önfeledten gurulni lefelé a domboldalon, virágokkal játszadozni, mérges gombától hallucinálni? Hogyan kell táplálékot szerezni, megküzdeni az életért, megismerni a veszélyeket? Ezekre a kérdésekre kaphatunk válaszokat a filmben.

A medve (L'Ours, 1988)

13. Fehér Agyar (White Fang, 1991)

A Fehér Agyar című kalandfilm központi figurája egy farkaskölyök-keverék, akivel gazdája cseppet sem bánik jól. A kutya ezért megvadul és kutyaviadalokon jeleskedik. Jack (Ethan Hawke), az aranyláz miatt Alaszkába érkezett kalandvágyó, fiatal férfi megszánja az állatot, és magához veszi; megpróbálja újra feléleszteni az állatban az emberbe vetett hitet és bizalmat. Fehér Agyar egykori gazdája azonban még mindig igényt tart a kutyára…

Fehér Agyar (White Fang, 1991)

12. Az Amazonas kincse (The Rundown, 2003)

Beck (Dwayne Johnson), a mindenes azt a feladatot kapja, hogy keresse meg és hozza vissza főnöke kalandvágyó fiát, Travist (Seann William Scott), aki most épp a dél-amerikai dzsungelben kutat elfeledett kincsek után. Az őrült hajszába mások is bekapcsolódnak, a mókás kincskereső és a sziklakemény embervadász mellett gerillaharcosok és egy aranybánya mogorva tulajdonosa, sőt egy vonzó csapos lány is színre lép.

Az Amazonas kincse (The Rundown, 2003)

Peter Berg és csapata épp az amazonaszi esőerdőben keresett megfelelő helyszínt a forgatásra, amikor három felfegyverzett helybéli kirabolta őket. Ezért aztán úgy döntöttek, hogy a forgatás helyszínét áthelyezik Hawaii-ra. Dwayne Johnson kissé belefáradt, hogy nem tud elég időt tölteni a családjával, ezért a forgatásra elkísérte a felesége és a kislánya.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·