FILMEZZUNK.HU
9 színésznő, akik küzdöttek az előítéletekkel a kívánt szerepek megszerzése során

9 színésznő, akik küzdöttek az előítéletekkel a kívánt szerepek megszerzése során

1163

9 színésznő, akik küzdöttek az előítéletekkel a kívánt szerepek megszerzése során

Az, hogy valaki kiöregszik a hollywoodi szakmából, erről már sokszor szó esett az interneten. Azoknak a színésznőknek, akik most töltötték be a 30. életévüket, néha azt kell viszonthallaniuk, hogy: „Túl öreg vagy már ehhez a szerephez.” De előfordulhat a fordított verzió is, amikor egy színésznő azt a választ kapja, hogy még nem elég idős egy komoly film eljátszásához. Vannak viszont olyan esetek is, amikor egy színésznő nem kap szerepet a megjelenése, súlya, etnikai hovatartozása vagy a filmekben eljátszott karakter típusa miatt. Úgy döntöttünk, hogy utánajárunk, milyen drámai potenciállal rendelkező színésznőknek kell keményen dolgozniuk, hogy bebizonyítsák, megérdemlik azokat a szerepeket, amelyeket végül eljátszhatnak.

1. Jenna Ortega

A 20 éves színésznő az akkor futó sorozat szerdai premierje után a sztárok közé emelkedett. De közvetlenül előtte Jenna elgondolkodott azon, hogy kilép a szakmából. Elmondása szerint már öregnek tartották a gyerekszerepekhez, de még túl fiatalnak a komoly szerepekhez. „Senki sem mondja ezt neked, amíg ebbe a korba nem érsz, de van egy kínos szakasz az életedben, amikor a pubertáson mész át, és van egy 2 éves időszak, amikor rendkívül nehéz munkát találni” – mondja Jenna. Egy másik dolog, ami hátráltatta karrierjét, a Disney-vel való együttműködése volt.  Jennának be kellett bizonyítania, hogy képes ennél többre is, mint csak Disney-karaktereket eljátszani. Ezt úgy érte el, hogy sikerült 2 horrorfilmben is játszania, a Sikolyban és az X-ben.

2. Anne Hathaway

Miután Anne Hathaway betöltötte a 30. életévét, bizonyos nehézségekbe ütközött a filmszerepek megtalálása során. A helyzet az, hogy azokat a szerepeket, amelyeket a vele egykorú színészeknek szántak, 20 évesek kapták. „Amikor a húszas éveim elején jártam, az ötvenes nőknek írt részeket én kaptam meg.

3. Jennifer Lawrence

Amikor Jennifer Lawrence meghallgatásra pályázott Katniss Everdeen szerepére Az éhezők viadala című  filmben, azonnal megkérdezték tőle, mennyit hajlandó fogyni a szerep kedvéért. De a színésznő nem volt hajlandó semennyit lefogyni. Nem akarta, hogy a többi lány, „akik Katnissnek fognak  öltözni, úgy érezzék, hogy nem tudják ezt megvalósítani, mivel nem elég vékonyak hozzá”. „Emlékszem, amikor az Éhezők viadalát csináltam, soha senki  nem állított nőt egy akciófilm főszerepébe, azzal a kifogással, hogy az nem működne. Azt mondták nekünk, hogy a lányok és a fiúk is azonosulni tudnak egy férfi főszereplővel, de a fiúk nem tudnak azonosulni a női főszereplővel. És ez nagyon boldoggá tesz engem minden egyes alkalommal, amikor látok egy olyan filmet, amelyik áthágja ezeket a hiedelmeket.”

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · ·