FILMEZZUNK.HU
A 15 legjobb film az utazásról, ha körbe akarnád utazni a világot anélkül, hogy elhagynád az otthonod!

A 15 legjobb film az utazásról, ha körbe akarnád utazni a világot anélkül, hogy elhagynád az otthonod!

6524

A legjobb filmek az utazásról

Következő összeállításunkban található filmek a maguk módján mind az utazásról, az új helyek – adott esetben egész világok – megismeréséről, vagy épp az út során átélt nagy kalandokról szólnak: a lényeg, hogy olyan útra invitálják a nézőt, melyet jó eséllyel sosem fog elfelejteni. Mivel nagyon különböző műfajok közül válogattunk, a sorrendtől ezúttal eltekintettünk, így afféle gyűjteményként tekintünk az alábbi listára.

1. Bábel (Babel, 2006)

Egy amerikai házaspár Susan és Richard Marokkóba utazik, harmadik gyerekük halálát kiheverni. Két marokkói kisfiú vadászpuskával gyakorol a sivatagban, a fegyver elsül, és a golyó az arra haladó buszon ülő nőt véletlenül nyakon találja. Férje kényszeríti a sofőrt, hogy álljon meg a legközelebbi faluban, segítségért. Otthonukban, San Diegóban a két gyerekükkel ottmaradt dada, Amelia úgy dönt, hogy magával viszi a mexikói határ túloldalára a szőke kisfiút és kislányt fia esküvőjére. Az autót a nő forrófejű és pánikbeteg unokaöccse Santiago vezeti. Míg Richard egy kunyhóban küzd felesége életéért, a lövés nemzetközi konfliktust eszkalál, a biztonsági erők nagy erőkkel kezdik keresni az állítólagos terroristákat. Eközben Tokióban egy fiatal süketnéma lány, Chieko küzd a fogyatékosságából és anyja öngyilkosságából fakadó elszigeteltséggel.

A 15 legjobb film az utazásról, ha körbe akarnád utazni a világot anélkül, hogy elhagynád az otthonod!

2. Út a vadonba (Into the Wild, 2007)

Egy szép nap csak úgy fogod magad, belegyömöszölöd a hátizsákodba a legszükségesebb holmikat, elhajítod az irataidat, és nekivágsz az útnak, hogy megtaláld a kék égnek azt a darabkáját, ami hiányzik az életed kirakósjátékából. Pont erre a szép feladatra vállalkozik az ifjú Chris McCandless, mikor elindul 1990 nyarán, abban reménykedve, hogy Alaszka semmihez sem hasonlítható levegője őt is végtelenül szabaddá teszi. Maga mögött hagyva sikert, pénzt, csillogást, és egy hasonlóan lázadó szellemű nővért, Chris gyalog és stoppal két éven át járta és fedezte fel Amerikát, mielőtt bekövetkezett volna tragikus halála, amit részben az éhezés, részben mérgezés okozott, valahol az alaszkai Denali Nemzeti Park peremén…

Út a vadonba /Into the Wild, 2007/

3. Walter Mitty titkos élete (The Secret Life of Walter Mitty, 2013)

Walter Mitty egy magazin szerkesztőségén dolgozik, ő készíti elő a negatívokat. Élete többnyire álmodozással telik, szerelmes egyik munkatársába, Cheryl-be, illetve az élet más területein sem ártana neki némi bátorság. Miután a magazin áttér az online hírközlésre, a cég teljesen átalakul. Az utolsó papíros lapszám megjelenésének nagyot kell ütnie, ezért különösen fontos a címlap is. Walter viszont elveszíti a negatívot, melyet a magazin fotósa küldött neki, így hát össze kell szednie minden bátorságát és a fényképész után indulni, hogy megtalálhassa azt. Utazása során pont olyan kalandban lesz része, mint amiről mindig is álmodozott.

Walter Mitty titkos élete, 2013

4. Éjfélkor Párizsban (Midnight in Paris, 2011)

A film egy amerikai családról szól, akik üzleti ügyben a francia fővárosba, Párizsba utaznak. A csapat tagja egy fiatal pár is, akik jegyben járnak. Az utazás azonban nem felhőtlen, a pár Párizsban szembesül azzal, hogy az övékétől különböző élet sokszor jobbnak tűnik.

Éjfélkor Párizsban (Midnight in Paris, 2011)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·