FILMEZZUNK.HU
A 15 legjobb film az utazásról, ha körbe akarnád utazni a világot anélkül, hogy elhagynád az otthonod!

A 15 legjobb film az utazásról, ha körbe akarnád utazni a világot anélkül, hogy elhagynád az otthonod!

6547

13. Római vakáció (Roman Holiday, 1953)

Anne hercegnő (Audrey Hepburn) egy reprezentációs célokat szolgáló európai utazása során egész személyzetével Rómába érkezik. Miután már belefáradt a sok kötelező ceremóniába, úgy dönt, hogy legalább egyetlen napra kitör, s inkognitóban a nép közé vegyül. Csakhogy számításaiból kifelejti a sajtót. Joe Bradley (Gregory Peck), a rámenős és igen ügyes újságíró felfigyel éjszakai kiruccanására, és a nyomába ered. Amerikainak adja ki magát, és felajánlkozik, hogy megmutatja neki a várost. Azt reméli, hogy így sikerül egy különleges riportot kanyarítania a hercegnőről. De minden másképp alakul: Joe beleszeret Anne-be. A hercegnőt is magával ragadja a rokonszenves idegenvezető vonzereje. Együtt töltenek egy napot, s este örökre elbúcsúznak egymástól. Előbb azonban Anne-nek, aki rájött Joe titkára, sikerül a férfit lebeszélnie az exkluzív tudósítás elkészítéséről. Másnap egy sajtófogadáson Joe átnyújtja Anne-nek az előző napon felvett fényképeket, amik révén immár nem kíván híres lenni, hiszon kompromittálnák a szeretett lányt. A hercegnő is, az újságíró is visszatér a hétköznapi életbe, de a találkozás mindkettőjüket megváltoztatta.

Római vakáció (Roman Holiday, 1953)

14. Mamma Mia! (2008)

A történet szerint egy fiatal menyasszony szeretné esküvőjére meghívni apját is, ám nem tudja, hogy ki ő. Így hát anyja naplójában kutatva talál három férfi nevet, akiket el is hív a nagy napra. A középkorú urak érkezésével elkezdődik a nyomozás, melyikük az igazi szülő közülük.

Mamma Mia! /Mamma Mia! 2008/

15. Szökőhév (Leap Year, 2010)

Anna és Jeremy már négy éve együtt vannak és még boldogok is, így érhető, hogy Anna azt hiszi, barátja meg fogja kérni a kezét az évfordulójukon. A lánykérésre nem kerül sor, de Anna szerencséjére van egy olyan ír hagyomány, amely megengedi a hajadon lányoknak, hogy február 29-én, azaz szökőnapon férjül kérjék szívük választottját – akinek válasza csak igen lehet. Annának sem kell több, Jeremy után ered Dublinba (aki ott vesz részt épp egy konferencián), hogy egy rendhagyó tradíciót követően menyasszony és vőlegény lehessenek.

Szökőhév (Leap Year, 2010)

+1) A bakancslista (The Bucket List, 2007)

Edward Cole és Carter Chambers haldokló rákbetegek, akik listát írnak arról, hogy mi mindent kell még elintézniük a haláluk előtt. Ezután megszöknek a klinikáról, hogy életük utolsó nagy kalandjaként körbeutazzák a világot. Beutazzák Amerikát, száguldanak, ejtőernyővel ugranak, rég látott rokonokat látogatnak meg… nincs mit veszteniük, és sokat nyerhetnek. Például egy új barátot.

A bakancslista (The Bucket List, 2007)

Ti észrevettétek? Kikerült az internetre Tom Hardy és Daniel Craig jelenete a Star Wars-ból

//SpencerHill//

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·