FILMEZZUNK.HU
Biblia a vásznon - avagy 10 film, amelyben megelevenedik a Biblia

Biblia a vásznon – avagy 10 film, amelyben megelevenedik a Biblia

7427

8. A Názáreti Jézus (1977)

Ha egy szélesebb körű történelmi cselekményre vágysz, akkor próbáld ki ezt a Franco Zeffirelli által rendezett 6 órás filmsorozatot. A Názáreti Jézus életét eleveníti fel, csodáit és Bibliában leírt eseményeit természetes módon megközelítve. Maga VI. Pál pápa kérte meg Lew Grade impresszáriót, hogy vegye kezeibe a projektet. A címszerepet eredetileg Dustin Hoffmann vagy Al Pacino kapta volna, de az alkotók inkább az addig ismeretlen brit színészt, Robert Powell-t választották, akinek sötétkék szemei a kamera nagy előnyévé váltak. Ezenkívül a sztárszínészek (mind Oscar-díjas Anne Bancroft, Ernest Borgnine, Laurence Olivier, Anthony Quinn, Rod Steiger és Peter Ustinov) szintén erős húzással támogatták az alkotás sikerét: 2 éjszaka alatt az Egyesült Államokban több, mint 90 millióan nézték meg a sorozatot.

Biblia a vásznon - avagy 10 film, amelyben megelevenedik a Biblia

9. Egyiptom Hercege (1998)

Ennek az animált filmnek köszönhetjük az Oscar-díjas When You Believe című, gyönyörű dalt. Ez a film Jeffrey Katzenberg személyes projektjeként indult, amikor a még szárnyait bontakozó Dreamworks a kor által kedvelt animációs stílus helyett egy egyedi, újszerű módon, kézzel rajzolta meg a Mózes elhivatását és történetét bemutató filmet. Több, mint 600 vallásszakértőt vontak be a folyamatba, hogy a fim ne veszítsen a történet hitelességéből — de ez nem gátolta meg a stúdiót abban, hogy Val Kilmer-t használják Mózes és Isten hangjaként is. A film végül 218.6 millió dollár bevételt hozott az alkotóknak.

Biblia a vásznon - avagy 10 film, amelyben megelevenedik a Biblia

10. A születés (2006)

Ez a film megpróbálja Mária (a 16 éves, Oscar-díjas Keisha Castle szereplésében) és József (Oscar Isaac) abban az időszakban való kapcsolatát személyesen bemutatni, amikor József nem tudta feldolgozni felesége terhességét, majd Gábriel álmában megjelenve nyugtatja meg őt. A Catherine Hardwicke által rendezett film arra próbál rávilágítani, hogy milyen lehetett női perspektívából átélni a Jézus születéséhez vezető időszakot. A vélemények vegyesek voltak, de a New York Times elismerésben részesítette a filmet, mivel megmutatja a régi, tinédzserkori terhesség nehézségeinek realitását.

Biblia a vásznon - avagy 10 film, amelyben megelevenedik a Biblia

//Mink Olívia//

“Isten megmentett, mert tervei voltak velem” – Chuck Norris

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·