FILMEZZUNK.HU
Nagyon fontos anyás filmek

12 felejthetetlen film az anyai szerepről

11670

5. A szív bajnokai (2009)

Michael Oher (Quinton Aaron) élete nem könnyű. Nem elég, hogy fekete bőrű, ráadásul alul iskolázott, nagydarab srác, szegény és hajléktalan, az anyja drogfüggő, az apját meggyilkolták. Felfigyel rá egy fehér, jómódú házaspár (Sandra Bullock és Tim McGraw), akik úgy vélik, jó amerikaifoci-játékos lehet belőle, így kikerül a gettóból. Michael nevelőszülei saját fiukként nevelik őt, s mivel tényleg tehetséges, gondosan egyengetik sportkarrierjét. Michael, termete ellenére, gyors és szívós, ezért hamar a főiskolai bajnokság igen kiváló védőjátékosává válik.

A szív bajnokai /Blind Side, 2009/

6. Édesek és mostohák (1998)

Isabelnek, a tehetséges divatfotósnak meggyűlik a baja élettársa vásott kölkeivel. Luke ugyanis két gyermek apja, volt neje, Jackie ráadásul a mamik mintaképe. A két nő között tehát korán sem felhőtlen a kapcsolat. Időtlen időkig is tarthatna az állóháború, ha tragikus fordulat nem következne: Jackie-ről kiderül, hogy halálos beteg. Isabelnek tehát mindent meg kell tanulnia, hogy vállára vehesse a család gondját.

Édesek és mostohák 1998

7. Ízlések és pofonok (2007)

A gyönyörű Kate (Catherine Zeta-Jones) Napóleont megszégyenítő határozottsággal irányítja az egyik legelegánsabb étterem konyháját. Ám egy baleset felborítja egyeduralmát, az árván maradt kilencéves unokahúga, Zoe (Abigail Breslin) hozzá kerül, aki alaposan megnehezíti az életét. Mindezt tetézi, hogy új szakács érkezik az étterembe. Nick (Aaron Eckhart) másképp él és másképp gondolkodik, mint ő. Mégis lassacskán megfőzi az addig minden csábításnak ellenálló nőt.

Ízlések és pofonok (2007)

8. Várandósok (2012)

A film öt pár életét mutatja be, amint életük egyik legnagyobbnak tűnő feladatára készülnek. Fájdalmakkal, várakozással, készülődéssel teli napjaik a babavárás kilenc hónapján át tartanak, a cél pedig az, hogy mindannyian jó szülővé váljanak. Egy csodálatos alkotás az anyaság fontosságáról.

Várandósok /What to Expect When You’re Expecting, 2012/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·