FILMEZZUNK.HU
7 híres színész, akiknek már kijárt volna az Oscar-díj

7 híres színész, akiknek már kijárt volna az Oscar-díj

6170

Híres színészek híres filmjei, melyekért megérdemelték volna az Oscar- díjat

Mostani bejegyzésünkben olyan színészeket gyűjtöttünk össze, akik még nem vihették haza a filmipar egyik kiemelkedő díját, az Oscart. Több olyan filmmel is büszkélkedhetnek, amelyeket vagy jelöltek, vagy kiváló nézettségi szintet értek el. Ezekből szemezgettünk és kiemeltünk minden színésztől egy-egy olyan produkciót, amiért akár meg is kaphatta volna az arany szobrocskát.

Szerinted melyik az a színész és melyik az a filmje, amely mindenképpen Oscart ért volna? Hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon várjuk a kommenteket!

1) Robert Downey jr. – Chaplin /1992/

A nagy tekintélyű hollywoodi rendező, Max Sennet nagyot nézett, amikor egy jelentéktelen külsejű fiatalember érkezett egy forgatás kellős közepébe csöppenve. Nem gondolta, hogy ez a szerencsétlen figura lehet a londoni varieték ünnepelt sztárja, akit ő hatalmas gázsiért szerződtetett. Ő volt minden idők legnagyobb komédiása: Charlie Chaplin (Robert Downey jr.).

Chaplin 1992

2) Johhny Depp – A Karib-tenger kalózai – A fekete gyöngy átka /2003/

A XVII. században a Karib-tenger a kalózok birodalma volt, akik megfélemlítették az angol királyi flottát is. Elizabeth Swannt (Keira Knightley), az angol kormányzó lányát elrabolja a rettegett kalóz, Barbossa kapitány (Geoffrey Rush). A lány gyerekkori barátja és szerelme, Will Turner (Orlando Bloom) a lány megmentésére indul, és akarva-akaratlanul a kalózok segítségét kell kérnie. Jack Sparrow (Johnny Depp), a kalózok vezére felfedi Barbossa és társai titkát. Will és Jack megkísérlik a lehetetlent: megszerezni a Fekete Gyöngyöt, kimenteni a lányt és mellesleg megszerezni a világ legdrágább kincsét.

A Karib-tenger kalózai 5 (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)

3) Scarlett Johansson – Jojo Nyuszi /2020/

A második világháború idején a magányos német kisfiú, Jojo elképzelései a világról alapjaiban rendülnek meg, amikor felfedezi, hogy egyedülálló anyukája egy zsidó lányt rejteget házuk padlásán. Csupán tökkelütött képzeletbeli barátjára, Adolf Hitlerre támaszkodva, Jojo kénytelen átértékelni megrögzött nacionalista gondolkodásmódját.

Jojo Nyuszi (Jojo Rabbit, 2020) - Kritika

4) Ralph Fiennes – Schindler listája /1993/

Oscar Schindlerről, aki 1100 zsidó munkását mentette meg a náci koncentrációs tábortól, a biztos haláltól. Steven Spielberg készített Oscar-díjas játékfilmet Schindler listája címmel. Ám a rendező, Jon Blair dokumentumfilmben idézte fel Schindler legendássá vált alakját : a filmben számos szemtanú szólal meg sőt nyilatkozik Schindler felesége is, aki felidézi férjének sorsát egészen az 1974-ben bekövetkezett haláláig. A British Academy díját elnyert film narrátora a híres angol színész Dirk Bogarde.

Schindler listája (Schindler's List, 1993)

5) John Malkovich – Célkeresztben /1993/

Frank Horrigan (Clint Eastwood), a titkosszolgálat embere olyan magának való, kemény fickó, akinek munkája iránti elkötelezettségét a magánélete, barátai és a családja sínylették meg. Bár szakmájának az egyik legjobbja, ma is élénken emlékszik első elnöki megbízatásának kudarcára, amikor 1963 novemberében John F. Kennedy-t kellett volna megvédenie egy Dallas-ban tett látogatás során. Majd harminc évvel később az Egyesült Államok elnöke a közelgő választásokra készülődik, s a Fehér Ház titkosszolgálatának keretében Horrigan is részt vesz fenyegető levelek és telefonok rutinszerű kivizsgálásában. Az egyhangú, kissé unalmas munka azonban váratlan fordulatot vesz, amikor Horrigan felfedezi, hogy egy profi bérgyilkos jár az elnök nyomában. A film egy olyan ember története, aki feloldozást keresve képes feláldozni akár saját életét is, hogy megmentse Amerika első emberét.

John Malkovich - Célkeresztben /1993/

6) Bill Nighy – Igazából szerelem /2003/

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

Bill Nighy - Igazából szerelem /2003/

7) Edward Norton – Legbelső félelem /1996/

A tárgyalótermi légkörben játszódó filmek holtbiztos ismertetőjegye a mesterien adagolt feszültség és a kikezdhetetlen logika. Az alapanyagokból e történetben sincs hiány. Martin sikeres, arrogáns és jóképű ügyvéd, aki bármikor vállalja a harcot, ha annak elég hangos médiavisszhangot lehet teremteni. Elvállalja egy vad utcagyerek képviseletét, akit Chicago egyik legbefolyásosabb emberének meggyilkolásával gyanúsítanak. Nem humanitárius szempontok vezérlik, nem is az igazság keresése: ő saját verzióját szeretné előadni az igazságról. Volt főnökén is bosszút szeretne állni, ráadásul a vád képviselője sem közömbös számára érzelmileg: Janet (Laura Linney) és Martin (Richard Gere) korábban szenvedélyes szeretők voltak. A sokfelé aprózott feszült figyelem megtéveszti Martin érzékeit: nem veszi észre a számára készített csapdát.

Edward Norton - Legbelső félelem /1996/

Itt van Robert Downey Jr. első tesztfelvétele Vasemberként! (Videó!)

Szerinted melyik az a színész és melyik az a filmje, amely mindenképpen Oscart ért volna? Hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon várjuk a kommenteket!

(Címlapkép forrása)

//Noncsi//


Article Tags: · · · · · · · · · · ·