FILMEZZUNK.HU
Filmes hibák az ember VS. állat harcjelenetekben

10 filmes hiba az ember VS. állat harcjelenetekben

3765

Filmes hibák az ember VS. állat harcjelenetekben

Általános szabály, hogy a jelenetek, amelyekben az állatokkal harcolnak, valóban látványosak. De néha, amikor a filmrendezők észbontó jeleneteket próbálnak létrehozni, teljesen megfeledkeznek bizonyos biológiai vonatkozásokról. Nos, ezek a jelenetek valóban megfagyasztják a vérünket, de az állatszakértők mindig észrevesznek ostobaságokat, és hozzáteszik: „Nem, ezt nem hiszem el.” Következő cikkünkben bemutatunk néhány filmet, amelyekben ember-állat harcjelenetek szerepelnek. Olyan pillanatokat láthatunk bennük, amelyekkel való életben soha nem találkoznánk.

A visszaté (2015)

10 filmes hiba az ember VS. állat harcjelenetekben

Az a jelenet, amikor Hugh Glass-t (Leonardo DiCaprio) megtámadja egy anyamedve, az egyik leglátványosabb és legreálisabb pillanat ebben a filmben. A ragadozó karmaival és fogával tépi a hőst, majd ráugrik. Megjegyeznénk: A medvék harapási ereje 1160 psi (mintha egy ember kolbászt harapna), karmaik 10-15 cm hosszúak, súlyuk pedig 300-400 kilogramm körül van. Egyértelmű tehát, hogy egy ilyen harcból az ember nem kerülhet ki győztesen.

Itt van még egy furcsa dolog. A grizzly medve megtámadja a főszereplőt, mert veszélyt jelent a kölykeire. Nincs fontosabb egy anya számára, mint gyermekeinek védelme, de a medve csak megáll a harcuk közepette, elhagyja élő áldozatát, majd elmegy.

A visszatérő 2015

Egy másik jelenetben Glass leveszi nedves ruháját, és egy ló belsejében bújik meg, hogy felmelegedjen. Ezt a módszert sok katona használta a háborúk során, de … a hős egy egész éjszakát tölt bent. A havas tájból következtethetően a hőmérséklet biztosan nulla alatt van, ezért a holttestnek néhány óra múlva meg kell fagynia. Ha ez megtörténne a való életben, a hősnek esélye sem lenne reggel kijutni. Valószínűleg halálra fagyna éjszaka.

Összességében bár a Visszatérő igaz történeten alapul, jobb, ha játékfilmként kezeljük.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · ·