FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film Geoffrey Rush-tól, amit látni kell

A 10 legjobb film Geoffrey Rush-tól, amit látni kell

10138

Geoffrey Rush legjobb filmjei

Geoffrey Rush Oscar-, BAFTA- és Golden Globe-díjas ausztrál színész. Leginkább filmekben játszik, de néhány televíziós sorozatban is vállalt szerepet. A népszerű színész a napokban ünnepli 72. születésnapját, melynek alkalmából ezúttal az ő legjobb filmjeit gyűjtöttük egy csokorba.

Neked melyik a kedvenc Geoffrey Rush filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik!

10. A törvényen kívüli (Ned Kelly, 2002)

A film Ausztráliában játszódik, az 1880-as években. Ned Kelly (Heath Ledger) korán elveszti apját, és sanyarú körülmények közt, a rendőrség folyamatos zaklatása mellett nő föl. 16 évesen igazságtalanul lótolvajlással vádolják és bebörtönözik. Négy évvel később szabadul, lélekben megkeményedve, de megesküszik, hogy tisztességes életet fog élni. Egy angol földesúr birtokán vállal segédmunkát, emellett kesztyű nélküli ökölvívással is keresi a kenyerét. De a hatalom olyannyira elfogult az ír bevándorlók első generációjával szemben, hogy amikor egy rendőr kikezd Ned húgával, Kate-tel, és az ezt követő dulakodásban megsérül, mégis Nedet és anyját vádolják gyilkossági kísérlettel.

A törvényen kívüli (Ned Kelly, 2002)

9. Szerelmes Shakespeare (Shakespeare in Love, 1998)

A fiatal színi író, William Shakespeare (Joseph Fiennes), Londonban igyekszik úrrá lenni alkotói válságán. A fiatalember, akiről még senki sem sejti, hogy egy nap a világ egyik legismertebb művésze lesz, ihletet keres magának. Megismeri a gyönyörű Lady Violát (Gwyneth Paltrow), aki hamarosan a múzsájává válik. Szerelmük azonban nem várt akadályokba ütközik, a kor és a felsőbb hatalmak közbeszólnak. Miközben William és Viola egymásért küzdenek, a költő a történelem legnagyszerűbb szerelmi történetének megalkotásán dolgozik.

Szerelmes Shakespeare (Shakespeare in Love, 1998)

8. Sade márki játékai (Quills, 2000)

Sade márki (Geoffrey Rush), a szadizmus keresztapja utolsó napjait Charentonban, egy vidéki elmegyógyintézetben tölti. Itt végre jól érzi magát: a bolondok között, elegánsan berendezett zárkájában nyugodtan foglalkozhat műveivel. A ház idealista igazgatója támogatja munkáját, egy különös tapasztalatokra éhes cseléd pedig szívesen válik bűntársává, ha át kell hágni az itteni szabályokat. Ám új felügyelő érkezik, aki mindenképpen el szeretné hallgattatni a felháborító és meghökkentő irományok szerzőjét. De Sade-ba azonban nem könnyű belefojtani a szót. Igazán, lelke mélyéig szabad: minden büntetést kinevet, minden tiltásra fittyet hány. A két férfi összecsapása elkerülhetetlen. Szörnyű eredménye pedig megrázza az egész házat…

Sade márki játékai (Quills, 2000)

7. Senki többet (La migliore offerta, 2013)

Virgil Oldman (Geoffrey Rush) világhírű antik műértő. Bár szakmájában egyedülálló, emberi kapcsolatait tekintve magányosan éli életét. 63. születésnapján egy Claire (Sylvia Hoeks) nevű rejtélyes nő keresi fel telefonon és arra kéri, segítsen neki a családi művészeti gyűjtemény eladásában. Virgilt valósággal elbűvöli ez a titokzatos hölgy, aki nem hajlandó mutatkozni előtte, csupán telefonon és a szomszéd szobából hajlandó kommunikálni vele. A kettejük között lassan kibontakozó kapcsolat örökre megváltoztatja Virgil életét.

Senki többet (La migliore offerta, 2013)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·