FILMEZZUNK.HU
7 Jack Black vígjáték, amit nem szabad kihagynod

7 Jack Black vígjáték, amit nem szabad kihagynod

16079

Jack Black legjobb filmjei

Jack Black (születési neve: Thomas Jack Black) 1969. augusztus 28-án, Kaliforniában született amerikai színész, komikus és zenész. Barátjával, Kyle Gasszel közösen alkottak egy félig komédia, félig rock duót, a Tenacious D-t. Tagja az úgynevezett Frat Packnek, ami magába foglalja azokat a komikusokat, akik aktívan játszanak hollywoodi filmekben és jelölve voltak már Golden Globe-díjra. Jack a napokban ünnepli születésének az 54. évfordulóját, aminek apropójából kiválogattuk a hét, általunk legjobban szeretett vígjátékát az eddigi filmes pályafutásából.

7. Tenacious D, avagy a kerek rockerek (Tenacious D in The Pick of Destiny, 2006) 

Jack (Jack Black) világ életében rock zenész akart lenni, de szülei nem értették meg. Útra kelt hát Hollywood felé, hogy a sztárgyár elvégezze rajta a teendőket. Hollywoodban szoros barátságot köt Kyle-lal (Kyle Gass), egy utcai gitárossal, akivel elkezdenek a zenei formációjukon dolgozni. Az átütő siker azonban elmarad, de ha sikerülne megszerezniük a végzet pengetőjét, akkor rögvest az élvonalba pengethetnék magukat. Igen ám, csakhogy a pengetőhöz a sátánnak is köze van.

6. Nacho Libre (2006)

Egy Nacho (Jack Black) nevű szakács egy apácák által vezetett árvaházban nőtt fel, és ott is dolgozik, miközben titkon arról álmodozik, hogy birkózó lesz. Amikor az árvaházat bezárás fenyegeti, Nacho számára elérkezik a lehetőség, hogy birkózótehetségével megmentse az intézményt.

5. Kung Fu Panda (2008)

Po (Jack Black), a panda egy tésztabárban pincérkedik és rajong a kung-fuért, de a testalkata nem teszi lehetővé, hogy komolyan foglalkozzon a rendkívüli állóképességet követelő küzdősporttal. Egy nap aztán kiderül, hogy a világot csak ő mentheti meg a gonosztól – a cél nemes ugyan, de csak úgy viheti véghez, ha profi kung-fussá válik.

4. Jumanji: Vár a dzsungel (Jumanji: Welcome to the Jungle, 2017) 

Az 1995-ben leforgatott Jumanji remake-je. A Sony Pictures Enterainment gyártásában a Csodálatos pókember producere Matt Tolmach együtt dolgozik az eredeti produkció készítőivel, William Teitlerrel és Ted Fielddel. Közösen újraálmodták a történetet,amelyet Chris Van Allsburg 1981-es regénye inspirált.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·