FILMEZZUNK.HU
A legjobb egyszereplős filmek

10 zseniális film, amit egy színész tett naggyá

26432

6. Gravitáció (Gravity, 2013)

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) tapasztalatlan űrhajós, azonban mikor egy meteorraj megsemmisíti az űrbázist ahol doglozik, elveszti társait. A földi irányítással minden kapcsolata megszakad, ő és az életben maradt Kowalski (George Clooney) magukra hagyaatva sodródnak az űrben magatehetetlenül. Ryanen eluralkodik a pánik, amikor rádöbben, hogy csak magára számíthat, a hazafele vezető út viszont több olyan buktatót rejt, melyekre senki sem készíthette fel.

Gravitáció (Gravity, 2013)

Tudtad, hogy?

… a film teljes játékideje 90 perc? A Nemzetközi Űrállomás ennyi idő alatt kerüli meg a Földet.

5. A vaslédi (The Iron Lady, 2011)

Margaret Thatcher a huszadik század egyik legjelentősebb és legvitatottabb női politikusa. Ez a film a csak “Vaslady”-ként emlegetett asszony történetét mutatja be, Meryl Streep lehengerlő színészi alakításán keresztül. Végigkísérhetjük, ahogy Nagy-Britannia első női miniszterelnöke megkezdi politikusi karrierjét, majd sikeres konzervatív politikusként és antikommunistaként világhírnévre tesz szert.

A vaslédi 2011

Tudtad, hogy?

… Meryl Streep hónapokon át nézett felkészülésként Margaret Thatcherről készült felvételek, hogy eltanulja a gesztusait, ezen kívül rengeteg emberrel beszélt, akik ismerték őt személyesen?

4. Éli könyve (The Book of Eli, 2010)

A Föld kiégett romjai között egy titokzatos férfi vándorol, táskájában egy féltve őrzött ereklyével, ami mindennél többet ér számára. A könyvön talán az emberiség sora múlik, Eli pedig minden erejével azon van, hogy ne kerülhessen rossz kezekbe.

Éli könyve (The Book of Eli, 2010)

Tudtad, hogy?

… Denzel Washingtont Bruce Lee tanítványa, Dan Inosanto készítette fel a szerepre?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·