FILMEZZUNK.HU
Sally Field 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

Sally Field 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

8407

Sally Field legjobb filmjei

Sally Field a legnagyobb hollywoodi rendezőkkel és filmcsillagokkal dolgozott együtt. Mellékszerepei éppoly emlékezetesek, mint főszerepei, amelyekért kétszer is elnyerte az Oscar-díjat. Egy interjúban elárulta: a show-bizniszben töltött több mint fél évszázad összetörte a szívét, de még mindig a munka élteti. “Forrest Gump anyukája” november 6-án hetvenhét éves.

10. A szenzáció áldozata (1981)

Colin Gallagher, a tisztességes kereskedő apja árnyékában él, aki hírhedt maffiózó volt. Amikor egy ügy kapcsán a sajtó előveszi és faggatni kezdi, senki nem akarja elhinni, hogy Colinnak nincs köze a történtekhez. Megan, az oknyomozó újságíró is ezt gondolja mindaddig, amíg meggyőződik a férfi ártatlanságáról; ezt követően mellé áll és harcol annak igazáért.

A szenzáció áldozata (1981)

Egy kis érdekesség a filmről:

Paul Newman és a rendező, Sydney Pollack mindketten önjelölt gourmet szakácsok, ezért a teljes forgatás ideje alatt egyfajta gasztronómiai versenyt rendeztek, amiben Sally Field volt a bíró. Először jó mókának tűnt, azonban egy idő után Sally kezdett belefáradni az ínyencségekbe és könyörgött, hogy hadd helyezze magát szolgálaton kívülre, hogy hamburgert és omlettet ehessen a helyi éttermekben.

9. Szemet szemért (1996)

Miután Karen McCaan lánya brutális erőszak áldozata lett, a gyanúsítottat, Robert Doobot feltételes szabadlábra helyezik. Az elkeseredett édesanya bérgyilkosok segítségét kéri, hogy tanítsák meg neki, miként kell fegyvereket használni. Mikor férje rájön arra, hogy mire készül, megpróbálja megállítani, csakhogy Doob betör otthonukba, hogy végezzen a nővel.

Szemet szemért (1996)

Egy kis érdekesség a filmről:

Jamie Lee Curtist szerződtették eredetileg Karen McCann szerepére, azonban mégis ki kellett szállnia a filmből, mert a forgatási napok egybeestek a Lakat alatt (1996) című filmjéével. Sally Field az utolsó pillanatban kapra meg a főszerepet.

8. Sybil (1976)

Ennek a felkavaró kétrészes minisorozatnak a főszereplője Sybil, akiben több, mint 13 különböző személyiség lakozik, miután gyermekkorában többszörösen bántalmazták és megerőszakolták.

 Sybil (1976)

Egy kis érdekesség a filmről:

Sally Field majdnem nem kapta meg Sybil szerepét. Ő volt az utolsó, aki részt vett a meghallgatáson még a rendező ebédszünete előtt, Field ügynökének könyörögnie kellett, hogy hagyják őt szerepelni. Végül Joanne Woodward döntött úgy, hogy meg akarja nézni Fieldet.

7. Smokey és a bandita (1977)

A Smokey és a bandita című filmben Bo és társai újabb megbízást teljesítenek: egy rakomány sört el kell szállítaniuk teherautójukon Texasból. Útjuk korántsem zajlik eseménytelenül, köszönhetően az előre be nem tervezett stopposnak és üldözőiknek, akik mindent megtesznek, hogy elkapják őket.

Smokey és a bandita (1977)

Egy kis érdekesség a filmről:

1977-ben a második legnagyobb bevételt hozó film lett a Csillagok háborúja után.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·