FILMEZZUNK.HU
Most ünnepli 57. születésnapját Sophie Marceau – Íme 10 meglepő érdekesség a bájos színésznőről

Most ünnepli 57. születésnapját Sophie Marceau – Íme 10 meglepő érdekesség a bájos színésznőről

10871

Sophie Marceau érdekességek

Sophie Marceau francia színésznő, aki olyan sikerfilmekben szerepelt, mint Házibuli, A rettenthetetlen és A világ nem elég című James Bond film vagy a Szex, szerelem, terápia. A csodálatos színésznő a napokban tölti be az 57. életévét, melynek alkalmából itt az idő egy picit jobban megismerkedni vele.

Sophie Marceau érdekességek

1) A színészkedéssel tizennégy évesen ismerkedett meg, mikor beválogatták Claude Pinoteau nagysikerű Házibuli (1980) című filmjébe. A film második részét már kimondottan Marceau-ra írták (Házibuli 2. – 1982), akit alakításáért 1983-ban Cesar-díjjal jutalmazott a szakma.

2) Sophie a Házibuli után szerződést írt alá a Gaumont-stúdióval, de ezt hamar megbánta. “Úgy bántak velem, mint valami kedves kis háziállattal, folyton ők mondták meg, mit csináljak. Elviselhetetlen volt, de nem akartam bajba jutni szerződésszegésért.” Végül megoldotta a problémát: pénzt kért kölcsön és egymillió francia frankért visszavásárolta a szabadságát, majd Zulawskival kezdett filmezni.

Sophie Marceau érdekességek

3) Tizennyolc évesen ismerkedett meg a nála huszonnégy évvel idősebb filmrendezővel, későbbi párjával, Andrzej Zulawskival, akivel 1985-ös Eszelős szerelem című film forgatásán dolgoztak együtt. A párnak 1995-ben született gyermeke

4) A nemzetközi elismerést és a világhírnevet a Mel Gibson nevével fémjelzett Rettenthetetlen (1995) című film hozta meg, melyet olyan hollywoodi produkciók követtek, mint a Kutyába se veszlek (1999) vagy a Szentivánéji álom (1999). Amikor Mel Gibsont megkérdezték, miért pont Sophie-t választotta Isabelle hercegnő szerepére, ezt válaszolta: “Hát először is azért, mert gyönyörű, másodszor, mert francia, harmadszor pedig, mert remek színésznő. A szerephez ebből a három dologból legalább kettőre szükség volt.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·