FILMEZZUNK.HU
Sherlock

7 érdekesség a Sherlock sorozatról, amit még biztosan nem hallottál

9475

Sherlock érdekességek

A Sherlock egy Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes-detektívtörténetein alapuló brit televíziós sorozat. A széria alkotói a Ki vagy, doki? íróiként már korábban ismertté vált Steven Moffat és Mark Gatiss, főszereplői Benedict Cumberbatch és Martin Freeman. Az első, 60 perces, 2009-es, nem sugárzott pilot epizód után három kilencvenperces rész került a BBC One és a BBC HD adásába 2010 júliusában és augusztusában. A második, szintén háromrészes évad 2012 januárjában került a képernyőkre, míg a harmadik 2014 első napjaiban került bemutatásra. 2015 karácsonyán egy speciális epizódot mutattak be a klasszikus történetek stílusában, amelyet 6 Emmy-díjra is jelöltek.

Benedict Cumberbatch sherlock

Sherlock kabátja

Benedict Cumberbatch egy £1,000-os Belstaff kabátot visel a sorozatban.

Baker Street 221B

A detektív Baker Street 221B alatti lakásánál játszódó jeleneteket a North Gower Street 187-en vették fel – a Baker Street túl forgalmas volt és lehetetlen volt eltüntetni a sok “Sherlock Holmes” feliratot.

A nyomozó szülei

A 3. évadban Wanda Ventham és Timothy Carlton, Benedict Cumberbatch valódi szülei játsszák Sherlock és Mycroft szüleit.

Benedict Cumberbatch

Elmepalota

Sherlock alkalmanként használja az ún. elmepalota nevű memorizálási technikát. Ez a módszer nem a forgatókönyvírók szüleménye, története egészen az ókori Rómáig vezethető vissza. A történelem egyik legismertebb olyan alakja, akiről tudni, hogy használta a módszert, egy jezsuita misszionárius, Matteo Ricci volt. Ő vitte el a módszert Kínába.

John Watson menyasszonya

A John Watson menyasszonyát, Mary Morstant alakító Amanda Abbington és Martin Freeman a való életben is egy párt alkotnak. Két gyermekük van.

Sherolck

Benedict Cumberbatch, mint Holmes

A széria producerei, Steven Moffat és Mark Gatiss a Vágy és vezeklésben (2007) figyeltek fel Benedict Cumberbatchre. Mindketten úgy gondolták, hogy Cumberbatch lenne a tökéletes választás Sherlock Holmes szerepére. Benedict a felkészülés során Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes-történetét elolvasta.

Dr. Watson

Dr. Watson az eredeti történet szerint is teljesített katonai szolgálatot Afganisztánban. Sorozatbeli szerepére az a Matt Smith is esélyes volt, akit később a Dr. Who című sorozat főszerepében láthattunk.

Sherlock - Dr. Watson

Ő volt Matula bácsi a Tüskevárban – Egy szerencsés véletlennek köszönheti, hogy színész lett

Ha tetszett cikkünk és szeretnél további érdekességeket is olvasni kedvenc sorozatodról vagy filmedről, like-old Facebook oldalunkat!

(Címlapkép forrása; A sorozat leírása; Érdekességek forrása)

//iceman//

Mentés


Article Tags: · · · · · ·