FILMEZZUNK.HU
10 érdekes tény, amit nem tudtál a Mamma Mia! című filmről

10 érdekes tény, amit nem tudtál a Mamma Mia! című filmről

1402

10 érdekes tény, amit nem tudtál a Mamma Mia! című filmről

Mindegyik musical filmnek megvan a maga különlegessége és ez a Mamma Mia!-ra is jellemző, mivel a film rendezői az ABBA legismertebb dalaival és Görög szigetekkel színesítették meg a filmet. A lehetséges harmadik részről szóló pletykák miatt itt az idő, hogy újra felelevenítsük ezt a szerelmi történetet.

1) Rachel McDowall és Ashley Lilley első szereplése.

Rachel McDowall színésznő Lisa szerepét játszotta, aki Sophie egyik legjobb barátnője volt a filmben. A másik színésznő, Ashley Lilley szintén Sophie legjobb barátnőjét játszotta. A filmben hárman a legjobb barátnők voltak és mindig támogatták egymást. Azonban ez a barátság nem csak fikció volt, mivel mind a ketten nagyon jól jöttek ki Amanda Seyfried-dal.

2) Meryl Streep egy levélnek köszönheti a szerepét.

2001-ben Meryl Streep részt vett egy Broadway musicalba, a Mamma Mia-ba. Ez az esemény után írt egy levelet nekik, hogy megköszönje az előadást. Pár évvel később Streep legnagyobb meglepetésére hívták, hogy játsszon a filmes verzióban is. Fontos kiemelni, hogy Meryl gyermekkorában vett opera órákat.

3) A film Görögországban játszódik, azonban több jelenetet Angliában forgattak.

A természetben játszódó jelenetek egy görög szigeten játszódott Skopelos-on, egy olyan tengerparton, ahol mólót és strandbárt építettek, majd később eltávolították. Donna görög villája a Pinewood Studióban készült el, ami Angliában van. Igazi fákat használtak, hogy természetesebb legyen a környezetet és ezeket a napra helyezték és naponta öntözték.

4) Hivatkozás az ABBA-ra

Ez köztudott, hogy a film ABBA slágerekkel van tele, ilyen például a „Dancing Quenn”. Azonban van pár apróbb részlet, ami a bandára utal. Az első jelenetekben Sophie levelet küld a feltételezett apukáinak és az egyikre az van írva, hogy „B.U. Anderson”. A B.U. arra utal, hogy Bjorn Ulvaeus, aki az egyik tagja volt az ABBA-nak.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · ·