FILMEZZUNK.HU
Tudtad? Tom Cruise egy súlyos sérülés miatt lett színész

Tudtad? Tom Cruise egy súlyos sérülés miatt lett színész

2258

Tudtad? Tom Cruise egy súlyos sérülés miatt lett színész

Tom Cruise többszörös Golden Globe-díjas színész és filmproducer. A legsikeresebb hollywoodi filmsztárok között tartják számon, és ő az egyetlen színész, akinek az életrajzában hét egymást követő 100 millió dollárt meghaladó bevételű film található. De tudtátok, hogy Hollywood Tomot már 40 éve felfedezte, ami csupán egy sérülésnek volt köszönhető?

Tudtad? Tom Cruise egy súlyos sérülés miatt lett színész

Tom Cruise élete kihívásokkal indult. A sármos férfinek nem volt egyszerű gyerekkora, hiszen többek között szegény szülők sarjaként sokat kellett nélkülöznie. Még a családi fészekben sem érezhette igazán biztonságban magát kemény apja miatt, aki később elhagyta őket. Mindemellett az egyik leghíresebb és legjobban kereső hollywoodi filmsztár a csúfolódás állandó céltáblája volt különc ábrázata miatt, illetve még a tanulással is sokszor meggyűlt a baja. Emiatt frusztráltnak, zavartnak és butának érezte magát annak idején. Ezen csak rontottak tanárai és osztálytársai. Tom nagyon erős diszlexiával küzdött, ami egészen felnőttkoráig elkísérte.

Gyerekkorában a sport mellett kötelezte el magát, birkózni kezdett, csakhogy egy térdsérülés miatt abbahagyta. Hogy elfoglaltságot keressen magának, a suli színjátszó körében vállalt szerepet.  Onnantól kezdve nem hagyta, hogy bármi is eltántorítsa legnagyobb álmától, hogy színész legyen. Különböző segítő csoportokat és nehéz gyorsolvasási kurzusokat látogatott rendszeresen, később pedig embereket fogadott fel maga mellé, akik felolvasták neki filmjeinek forgatókönyveit. Végül a szcientológiával sikerült felülkerekednie hátrányos helyzetén. Mára már semmi problémája nincs az olvasással, ami a karrierjében is tökéletesen megmutatkozik.

Szerző: MéziMcFly

“Az embereknek elege lett belőlem… nekem is magamból” – Jennifer Lawrence kifakadt


Article Tags: ·