FILMEZZUNK.HU
15 karakter, akiket különböző színészek játszottak

15 karakter, akiket különböző színészek játszottak

2365

15 karakter, akiket különböző színészek játszottak

A filmrendezők és a közönség annyira megkedvelhet egyes karaktereket, hogy azok folyamatosan visszatérnek a nagyvászonra újabb és újabb filmekben. Néha jó húzás lehet, ha egyes szerepeket különböző színészek alakítanak, mivel egy új színész új csavart hozhat a karakterbe, vagy jó lehet, ha a történetet teljesen újra lehet mesélni. Ez Lara Croft esetében is így van: az újradolgozás kiterjesztette a karakter háttértörténetét, és eltávolodott az eredeti filmek „régies ötleteitől”. Következő cikkünkben olyan filmes karaktereket tartalmazó listát hoztunk, amelyeket különböző színészek alakítottak.

1) Pókember

15 karakter, akiket különböző színészek játszottak

Pókember, polgári nevén Peter Parker, egy szuperhős, akit eredetileg a Marvel Comics számára hoztak létre még az 1960-as években. 2002 és 2007 között Tobey Maguire játszotta a karaktert a filmvásznon, és ez idő alatt 3 Pókember filmet mutattak be. Peter Parker 2012-ben tért vissza a mozikba A csodálatos Pókember című franchise-ban, ahol Andrew Garfield 2 filmben alakította őt. 2017-ben Tom Holland lett az új Pókember, a Pókember: Hazatérés című film pedig a Marvel Cinematic Universe részeként került bemutatásra.

A Marvel-franchise legújabb filmje, a Pókember: Nincs hazaút, mind a három férfit bevonta, hogy megismételjék Peter Parker szerepét. Egy interjúban Tom Holland azt mondta, hogy mivel ők hárman az egyedüli színészek, akik valaha eljátszották Pókembert a nagyvásznon, ez az érzés „létrehozza ezt a testvériséget, ezt a barátságot, amely túllép azon, hogy csak ismerjük egymást”.

2) Sherlock Holmes

15 karakter, akiket különböző színészek játszottak

Sherlock Holmes birtokolja a Guinness-rekordot, mint az a karakter, akit a leggyakrabban, több mint 75 színész alakított, sokkoló számítás szerint 254 alkalommal. Bár nem tudjuk mindegyiket megemlíteni, kiválasztottuk a 4 legkiemelkedőbb színészt, aki az elmúlt években eljátszotta őt. Robert Downey Jr. Golden Globe-díjat nyert Sherlock Holmes szerepéért az azonos című 2009-es filmben. A folytatása 3 évvel később jelent meg, és Downey Jr. Sherlockjának rajongói jó hírekre számíthatnak, mivel a franchise 3. része hamarosan adásba kerül, és a színész újra felveszi a szerepet.

Benedict Cumberbagtch és Johnny Lee Miller színészek egyaránt Sherlockot játszottak a tévéműsorokban: a BBC Sherlockjában, illetve a Sherlock és Watson-ban. Mindkét sorozat a modern korban játszódik, de a Sherlock és Watson új csavart hozott az eredeti karakterbe, mivel az Egyesült Királyság helyett az Egyesült Államokban helyezte el. 2015-ben Sir Ian McKellen játszotta Sherlock Holmes szerepét a Mr. Holmes című filmben, amely leginkább kedvező kritikákat kapott a kritikusoktól.

3) Hannibal

15 karakter, akiket különböző színészek játszottak

Anthony Hopkins felejthetetlen teljesítményt nyújtott Hannibal Lecter szerepében A bárányok hallgatnak című thrillerben, és visszatért, hogy még kétszer megismételje szerepét a Hannibal és A vörös sárkány című filmekben. 2007-ben jelent meg a Hannibal ébredése című film, amely állítólag a fent említett 3 film előzménye, ezúttal azonban a főszereplőt Gaspard Ulliel alakította. Mads Mikkelsen 2013-ban vette át a Hannibal szerepét az azonos nevű tévésorozatban, amely 3 évadon keresztül futott.

4) Hófehérke

15 karakter, akiket különböző színészek játszottak

A Hófehérke név hallatán egy rajzfilm animációs szereplője juthat eszébe. A Hófehérke történet élőszereplős változatát azonban világszerte elkészítették. Az egyik legismertebb a Hófehér és a vadász című 2012-es fantasy film, amelyben Kristen Stewart alakította a karaktert. Ugyanebben az évben Lily Collins a Tükröm, tükröm című filmben játszotta Hófehérkét.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · ·