FILMEZZUNK.HU
Robin Williams fia szívfacsaró módon emlékezett meg apjáról - Megkönnyezték a rajongók is

Robin Williams fia szívfacsaró módon emlékezett meg apjáról – Megkönnyezték a rajongók is

2154

Robin Williams fia szívfacsaró módon emlékezett meg apjáról – Megkönnyezték a rajongók is

Idén már tíz éve, hogy Robin Williams elhunyt. A legendás színészt akkor egy egész világ gyászolta, emlékét a mai napig őrzik rajongói és családtagjai. Fia, Zachary Pym Williams, becenevén Zak egy nagyon megható módon emlékezett meg édesapjáról.

Robin Williams fia szívfacsaró módon emlékezett meg apjáról - Megkönnyezték a rajongók is

Robin Williams saját kezével vetett véget az életének 63 éves korában, ám mint utólag kiderült, sem depressziós, sem Parkinson-kóros nem volt, halálához egy ritka és súlyos idegbetegség, a diffúz Lewy-testes szindróma vezetett, amely az idegsejteket támadta meg. Nem tudjuk, mi lett volna, ha nem kezelik őt félre Parkinsonnal, meghosszabbítható lett volna-e az élete, viszont elveszítése máig fáj a színész családjának és nekünk egyaránt. Zak Williams, idősebb fia emlékezett meg róla több ízben.

Robin Williams 10 szívből jövő leckéje az élethez

Robin Williamsnek 3 gyermeke született, Zachary Pym Williams, a Nintendo videójátéka után elnevezett Zelda Rae Williams és Cody Alan Williams. Zachary beceneve a Zak, és ő ugyan szerepelt filmekben, de nem ebben a szakmában dolgozik, hanem egy mentális egészségügyi szervezet (PYM) vezetője. Zak Williams a The Genius Life nevű podcast műsorának aktuális vendége volt a közelmúltban, amelyben beszélt Robin Williams utolsó napjairól és betegségéről. Williams fia is arról számolt be a beszélgetés során, hogy az utolsó éveiben a színész már nem élvezettel játszott, és lépett fel, hanem frusztrálta a dolog, mivel nem dőltek már belőle olyan spontán módon a szavak, mint fénykorában, elsősorban természetesen a Lewy-testes betegség miatt.

“Ha fellép az ember, akkor több mint büszkeség tölti el minden egyes alkalommal. Ez az életed, amely [képzeljük el, hogy] hirtelen kihívássá válik”

– ecsetelte Zak, majd hozzátette:

“Nem egyszerűen empátiát érzek iránta; nem tudok mit tenni, frusztrál a dolog az idegbetegsége miatt – ez nagyon kemény.”

Robin Williams fiának elmondása szerint bár még csak nagyjából 2 éve volt benne édesapja a Lewy-testes demenciában, ő maga ezt rendkívül intenzívnek és elviselhetetlennek élte meg, mivel tudatában volt a betegségének, voltak ugye tiszta szakaszai, amikor azt kívánta, bárcsak rebootolnák az agyát. Ez a kór hallucinációkkal, téveszmékkel, memóriazavarokkal, hangulatingadozásokkal, negatív, szuicid gondolatokkal jár, tehát nem meglepő, hogy a közönség előtt mindig derűs, pörgős Williams számára elviselhetetlenné vált a lét ilyen formában. Felesége, Susan Schneider a végsőkig kitartott mellette

Robin Williams fia szívfacsaró módon emlékezett meg apjáról - Megkönnyezték a rajongók is

Zak Williams is hasonlókat mondott a beszélgetés során, és azt is leszögezte, hogy a Parkinson-kórra adott gyógyszerek tapasztalata szerint csak rontottak édesapja állapotán, nehéz volt számára látni szülője leépülését, amelyet tetézett ez a félrekezelés. Ő maga igyekezett minden nap vele lenni, bár hozzátette, a betegség miatt Robin Williams még családi körben is úgy érezhette, hogy elszigetelt, és magára maradt. Ezek a tapasztalatok is csak ösztönözték a színész fiát, hogy az emberek mentális egészségével foglalkozzon, ami számára is gyógyító hatással bírt édesapja elveszítését követően.

Robin Williamset mi sem fogjuk soha elfelejteni!

“Azért vagyok itt, hogy az Urat szolgáljam” – Denzel Washington

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·