FILMEZZUNK.HU
Petőfi után jön a József Attila-film is, amelynek itt az első előzetese! - Reménytelenül

Petőfi után jön a József Attila-film is, amelynek itt az első előzetese!

311

Petőfi után jön a József Attila-film is, amelynek itt az első előzetese!

Tegnap volt április 11. a költészet napja, amely napon, 119 évvel ezelőtt született a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja, József Attila is, akinek az élete egy év múlva már a filmvásznon is megelevenedik. Íme a Reménytelenül című film első előzetese:

A Reménytelenül című film készítése során az alkotók számára az egyik legfontosabb dolog a hitelesség volt, így a produkcióban nem lesz fikciós történetszál. Ez azt jelenti, hogy minden esemény, amit látunk vagy hallunk majd, az korabeli forrásokból fellelhető. Az alkotók ezt ráadásul olyannyira komolyan vették, hogy a filmben József Attila mondatait nagyrészt maga a költő újságcikkei, tanulmányai, levelei és versei alapján fogalmazták meg.

A film forgatókönyvírója és rendezője a debreceni születésű, 30 éves Rózsa Gábor, aki a Mentés másképp és a Legénybúcsú Extra című filmjei után egy egészen más műfajba kóstolt most bele. József Attilát a 34 éves Sütő András alakítja, akivel a rendező már nem először dolgozik együtt, a költő szerelmét, Gyömrői Editet pedig Michl Júlia, az Apatigris Labanc Szandrája formálja meg. További szerepekben feltűnik majd még Márkus Luca, Adányi ALex, Mult István, Kocsis Gergely és Mikola Gergő is.

A Most vagy soha! túl van a 100 ezres nézettségen, de közben hatalmas a megosztottsága

(Via Blikk.hu)


Article Tags: · · ·