FILMEZZUNK.HU
George Clooney legjobb filmjei

10 George Clooney film, amit kár lenne kihagyni

22644

6. Alkonyattól pirkadatig (From Dusk Till Dawn, 1996)

A börtönből szökött Grecko fivérek (George Clooney, Quentin Tarantino) a mexikói határra utaznak, hogy találkozza- nak egy embercsempésszel. Az alkonyatról és pirkadatról elnevezett motelben ünnepségre készülődnek, de éjfélkor vámpírok népesítik be a teret, hogy újabb vértestvéreket toborozzanak maguknak.

Alkonyattól pirkadatig (From Dusk Till Dawn, 1996)

Tudtad, hogy…?

George Clooney a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díját. A filmet eredetileg Quentin Tarantino rendezte volna, azonban végül lemondott róla, hogy jobban tudjon koncentrálni a forgatókönyvre és a szerepére.

5. Michael Clayton (2007)

Michael Clayton egy komoly, befolyásos jogi cégnél áll alkalmazásban, és a dolga az, hogy rendbe rakjon dolgokat. A filmben Claytonnak egy szokásosnál is zűrösebb, több millió dolláros céges ügyet kell elkennie, és az sem könnyíti meg a dolgát, hogy közben válik is, saját vállalkozása csődbe megy, és fűnek-fának tartozik. Idővel természetesen rádöbben: annyi év után itt az ideje, hogy végre ne elkendőzze, hanem felkutassa az igazságot.

Michael Clayton (2007)

Tudtad, hogy…?

Denzel Washington visszautasította a főszerepet, mert nem bízott egy pályakezdő rendező teljesítményében. A rendező Tony Gilroy a New Yorktól mintegy 65 mélfördre található Orange megyében nőtt fel. A film több jelenetét is a szülővárosához közel forgatták. Ilyen jelenetek például a főhős autóbalesete, vagy az, amikor Michael felszáll a magángépre.

4. Sivatagi cápák (Three Kings, 1999)

Az Öböl-háború végeztével a katonák haza készülődnek, azonban vannak köztük olyanok, akik nagyon jól megvannak a civil élet nélkül is. Egyikük egy menekültnél rátalál egy térképre, amely állítólagosan a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona magánakciót szervez a kincs felkutatására, azonban csakhamar kiderül, hogy a valóság sokkal kegyetlenebb, mint azt korábban gondolták.

Sivatagi cápák (Three Kings, 1999)

Tudtad, hogy…?

George Clooney csak az után kapta meg Archie Gates szerepét, hogy Clint Eastwood, Mel Gibson, Nicolas Cage és Dustin Hoffman is visszautasította a felkérést.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·