FILMEZZUNK.HU
George Clooney legjobb filmjei

10 George Clooney film, amit kár lenne kihagyni

22647

3. Az őrület határán (The Thin Red Line, 1998)

1942-ben az amerikaiak és japánok a Csendes-óceán légtérének uralmáért élet-halál harcot vívtak a Salamon-szigetekeken. Welsh főtörzsőrmester (Sean Penn) százada kapja feladatot, hogy foglalja vissza a szigetet a japánoktól. A partraszállás sikeres, és egy darabig egyáltalán nem találkoznak japánokkal, de ez nem tart sokáig, mert hamarosan megcsonkított amerikai katonák holttestébe botlanak. A japánok védett lőállásaikban már vártak rájuk. A gépfegyverek zaja elnyomja a katonák üvöltését.

Az őrület határán (The Thin Red Line, 1998)

Tudtad, hogy…?

A rendező Terrence Malick maga írta a forgatókönyvet James Jones “The Thin Red Line” c. regénye alapján. A “vékony vörös vonal” arra utal, hogy az értelmet az őrülettől csak egy vékony sáv választja el. A film első vágása 7 hónapig tartott, ekkor még 6 óra hosszú volt.

2. Ocean’s-trilógia (Ocean’s-trilogy, 2001-2004-2007)

Három alapszabály van: senki ne sérüljön meg, senkit ne érjen kár és játssz úgy, mintha nem volna veszteni valód. Danny Ocean (George Clooney) 24 órával feltételes szabadlábra helyezése után már új, eddigi legmerészebb tervén dolgozik. Egy nagy bokszmeccs éjszakáján Las Vegas három legnagyobb kaszinóját akarja kirabolni. A bandája csupa különleges emberekből áll. Mindannyian profik, akik tudják: a tét 150 millió dollár. Azt, hogy a három kaszinónak ugyanaz a tulajdonosa (Andy Garcia) és Ocean egykori feleségével (Julia Roberts) jár mostanában, azt egyikük sem sejti.

Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi (Ocean's Eleven, 2001)

Tudtad, hogy…?

Amikor elküldték a forgatókönyvet, Julia Roberts egy 20 dolláros számlát talált mellette George Clooney üzenetével: „Hallom, most már húszast kapsz egy filmért.” Ez egy vicc volt, mellyel Clooney arra utalt, hogy Julia Roberts volt akkoriban az egyik legjobban fizetett színésznő, aki 20 millió dollárt kapott egy filmért.

1. A hatalom árnyékában (The Ides of March, 2011)

Az idealista Stephen Meyers (Ryan Gosling) egy kampányon dolgozik. Mindenét arra teszi fel, hogy Mike Morris kormányzót (George Clooney) hatalomra segítse, mert Morris elnökjelöltként olyan áttörő ötletekkel áll elő, melyek megváltoztathatják a politika menetét. Stephen a kampány legerősebb időszakában hibázik: csapdát állítanak neki, hogy botrányba keverve lehetetlenítsék el. A túlélés kulcsa: kettős játék.

A hatalom árnyékában (The Ides of March, 2011)

Tudtad, hogy…?

Az alkotást Oscarra és Golden Globe-ra is jelölték. George Clooney a film forgatási helyszínén, Cincinnatiben nőtt fel. Leonardo DiCaprio esélye volt Stephen Meyers szerepére. Végül mégsem ő kapta azt, azonban produkciós cége, az Appian Way révén producerként vett részt a film munkálataiban.

Így néznek ki ma Bud Spencer lányai: Cristina és Diamante túl az ötvenen is gyönyörűek

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely George Clooney produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása ITT)

//spencer//

Mentés

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·