FILMEZZUNK.HU
Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone ellenségek voltak - Mára legendássá vált a barátságuk

Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone barátsága ma már legendás: ez nem mindig volt így

1675

Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone barátsága ma már legendás: ez nem mindig volt így

Amikor azt mondjuk, hogy „akciófilmek”, akkor rögtön rávágjuk, hogy Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger. Ez a két ember már egy fél évszázada a képernyőhöz vonz minket, és úgy tűnik, nem mondanak egyhamar “Asta la vista”-t a színészkedésre. Egyes barátságok olyanok, mint a szerelem első látásra: találkoztok, érzed a „szikrát”, és nem számít, mennyi ideig vagytok egymástól távol, tudod, hogy ez egy életre szól, bármikor is jöjjetek újra össze. Mások, például a most 77 éves Sly és a 76 éves Arnie szoros köteléke anno egy rivalizálással indult. Sok évtizedbe telt, mire kapcsolatuk olyan szoros kötelékké vált, ami irigylésre méltó. Nézzük meg együtt, hogy pontosan mi áll a történet mögött.

1977-ben találkoztak először egymással, és viszályuk egy díjátadón kezdődött.

Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone ellenségek voltak - Mára legendássá vált a barátságuk

Stallone és Schwarzenegger 1977-ben találkozott először a Golden Globe-on. A Rocky című sportdrámát 6 díjra is jelölték. Ugyanezen az éjszakán Arnoldot jelölték az év új sztárja díjra is. Akkoriban léptek mindketten színészi pályára. Sylvester észrevette, hogy Arnold ujjongott, amikor az éjszaka folyamán látta, hány díjat veszített el Rocky. Amikor a film végül megkapta a legjobb film díját, Stallone vett egy nagy csokor virágot, és odadobta Arnoldnak. Így kezdődött a több mint 10 éves viszályuk; „Nem tudtuk elviselni, hogy ugyanabban a galaxisban legyünk, még a DNS-ünk is gyűlölte egymást” –  mondta Sylvester.

Rivalizálásuk  nemcsak a való életben zajlott, hanem a nagy képernyőn is

A kasszasikerek 3 muskétása 1991-ben: Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone. Ha megfigyeltük, az 1988-as Ikrek című filmben Schwarzenegger karaktere egy Rambo plakáton gúnyolódik. A következő évben Stallone a Tango és Cash című filmben erre reagálva összeveszett egy Schwarzeneggerre hasonlító férfival. A színész később bevallotta, hogy elképzelte Schwarzeneggert a jelenet forgatása közben és úgy püfölte a filmbeli karaktert. „Könyörtelenül támadtuk egymást a sajtóban. Kiabáltunk egymással, felemlegettük a másik gyenge pontjait. Sly annyira ostoba volt, hogy hirtelen versenyt kezdett el abból űzni, hogy melyiküknek izmosabb a teste – osztotta meg a Terminátor színésze.

A Terminátor színésze már odáig ment, hogy fordított pszichológiát alkalmazott Rocky Balboán

A rivalizálás odáig fajult, hogy Schwarzenneger még Stallone-t is becsapta egy szörnyű film elkészítésével.” Elolvastam a forgatókönyvet, és nagyon rossz volt. Legyünk őszinték. Azt mondtam magamnak: Nem fogom megcsinálni ezt a filmet.” Arnold ezután felhívta és megkérdezte Stallone-t, hogy: “Beszéltek már veled, hogy megcsinálják ezt a filmet?” Sly erre azt mondta: „Igen, azon gondolkodom, hogy megcsináljam. Ez egy igazán zseniális film, nagy ötlet.” Mivel a két színész között nagy volt a verseny Sly azt mondta: “Bármit kell tenni én megcsinálom a filmet.”  És persze a film nagyot bukott. – mondta Arnold.

Ellenségből barátok – ezek az akciófilm sztárok minden mesebeli cselekményt legyőzhetnek

Az 1990-es évek végén, mindkét színész bevétele lassabb fordulatot vett, ami egyben véget is vetett kettejük konfliktusainak, mi több, igazi barátokká váltak. Sőt, még néhány közös filmben is szerepeltek együtt. Nyilvánosan gratulálnak egymásnak születésnapjukon, és a mai napig élvezik egymás társaságát. Nemrég elterjedt egy kép Slyről és Arnie-ról, ahol két barát tököt farag Halloween alkalmából.

//Cornelius//

Emlékeztek még a bolondos Griswoldékra? Így néznek ki a Családi vakáció szereplői napjainkban

(Via Brightside)


Article Tags: · · ·