FILMEZZUNK.HU
Hihetetlen, de van egy Pókember-jelenet, amit összesen 156-szor forgattak újra

Hihetetlen, de van egy Pókember-jelenet, amit összesen 156-szor forgattak újra – videó

167

Hihetetlen, de van egy Pókember-jelenet, amit összesen 156-szor forgattak újra

Sam Raimi Pókember-trilógiája ma már mérföldkőnek számít a képregényfilmek területén, és igencsak nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ma a szuperhősös mozik aranykoráról beszélhessünk. Elképesztő, de a Pókember-trilógia egyik legemlékezetesebb jelenetéhez még CGI segítségre sem volt szükség. Viszont ahhoz, hogy a rendező elképzeléseit tökéletesen sikerüljön megvalósítani nem kevesebb, mint 16 órán át tartó forgatásba és 156 próbálkozásba került, ami igencsak próbára tette főhősünket, Tobey Maguire-t.

A szóban forgó jelenet nem más, mint amikor a trilógia első részében Peter Parker kiszemeltje Mary Jane megcsúszott az ebédlőben egy tócsán, elejtette a tálcáját, mire főhősünk azonnal a segítségére sietett és elkapta a lányt, valamint a zuhanó ételeket az égből. A jelenetet azért volt olyan nehéz megvalósítani, mert a rendező eltökélt szándéka volt, hogy ehhez a jelenethez nem fogja felhasználni a CGI-t, így addig kellett próbálkoznia Tobey-nak, míg a jelenet tökéletes nem lett.

A Sony nem volt elragadtatva, sőt még össze is szólalkozott Raimi-vel, mivel időpocsékolásnak tartották, hogy ennyi időt áldoztak egyetlen jelenet rögzítésére. A végeredmény végül önmagáért beszél.

//Cornelius//

Tobey Maguire elárulta, hogy egyszerűen kínzás volt Kirsten Dunst-al csókolózni


Article Tags: · ·