FILMEZZUNK.HU
Eredetileg teljesen más színészeket szántak A remény rabjai főszereplőinek - Mutatjuk, hogy kiket!

Kiderült, hogy kiket szántak eredetileg A remény rabjai főszereplőinek

2801

Kiderült, hogy kiket szántak eredetileg A remény rabjai főszereplőinek

Kis híján ők játszották A remény rabjai főszerepeit! A remény rabjai a ’90-es évek egyik legjobb filmje volt, ehhez kétség sem férhet. A sikere nem csak a Stephen Kingtől kapott jó alapoknak és a jó rendezésnek köszönheti, hanem bizony a szereplőgárdának is. Tim Robbins és Morgan Freeman is nagyot alakított, de fel lehetne hozni még több példát is. Pedig a film előkészületeinél még alakulhatott volna egészen máshogy is a stáb.

10 film, mely érthetetlen okokból nem kapott Oscart

A rendezői széket elfoglaló Frank Darabont fejében több főszerepre is voltak alternatívák. Mielőtt Tim Robbins megkapta volna Andy Dufrense szerepét, bizony olyanok is képbe kerültek, mint Tom Cruise, Tom Hanks vagy Kevin Costner. De mindannyian visszautasították a lehetőséget. Tom Cruise azért, mert nem akart egy még viszonylag kezdőnek számító rendező alatt dolgozni… Tom Hanks és Kevin Costner viszont más forgatásaikkal nem tudták volna összeegyeztetni a munkát.

De Morgan Freeman sem az első választás volt Ellis Boyd „Red” Redding szerepére, már csak azért sem, mert az alapul szolgáló regényben ő történetesen egy fehérbőrű ír fickó. Így szóba került többek közt Gene Hackman, Robert Duvall, Harrison Ford, Paul Newman és Clint Eastwood is. A rendező egyébként leginkább Harrison Fordot szerette volna, de mind visszautasították a lehetőséget különböző okokból. Így végül a készítők úgy döntöttek, hogy egy picit elrugaszkodnak a regénytől és így jöhetett a képbe Morgan Freeman.

Megható! A Trónok harcából ismert Jason Momoa és Emilia Clarke újra találkoztak

(Via mafab.hu)


Article Tags: · · ·