FILMEZZUNK.HU

Pubertáskor szeplőzetlen humorral párosítva? Lady Bird – Filmkritika

2948

Lady Bird (2018) – Kritika

Pubertáskor szeplőzetlen humorral párosítva? Ezt kapja aki a Rotten Tomatoes kritikusai által az utóbbi időkben az egyik legjobban értékelt (260 pozitív, 4 negatív kritika) egész estés filmet válassza! A Lady Bird rendkívül jól mutatja be a 2000-res évek eleji tinédzserek mindennapjait.

Lady Bird (2018) - Kritika

A film a főszereplő Christine ‘Lady Bird’ McPherson (Saoirse Ronan) kamaszkorának közepébe repít minket a kaliforniai Sacramentoba, ahol Lady Bird (saját magának adta ezt a nevet) egy hónapról hónapra élő nem éppen amerikai álomcsaládban tengeti kalandokkal teli mindennapjait. Az ő és anyja (Laurie Metcalf) kettőse nagyon jól működik a film végéig, rengeteg a feszültség köztük, sokat veszekednek de szeretik egymást. Az egész alkotás alatt ebben is megmutatkozik, hogy milyen ragyogó teljesítményt nyújtanak. Nem csoda, hogy mindkettő színésznő Oscar jelölést kapott.

A többi színész is igencsak jól játssza szerepét és a filmet nem a klisés, béna tinédzser poénok jellemzik, szerencsére odafigyeltek erre és ezért én végignevettem a filmet.

Vicceltek mindennel amivel csak lehet, ez természetesen sokaknak nem fog bejönni de a kamaszok már abban az időben is ilyenek voltak és ezt teljesen hűen adja vissza nekünk a Lady Bird. A pubertáskor minden gondjára kitértek az alkotók, így a suli, a munka, továbbtanulás, szerelem és a szülőktől való elválás életre való hatását is megismerhetjük. Továbbá, ahogy az trenddé vált napjainkban, ebbe a filmbe is belepakolták a meleg kérdést, a terrorizmus terjedését és egy kevés politikát is.

Lady Bird (2018) - Kritika

Összességében a Lady Bird megérdemli a rengeteg jó kritikát mert azt amit be akar mutatni olyan jól teszi, ahogy azt csak nagyon kevés film tudja reprodukálni. Nem lehet kérdőjel a legjobb film Oscar jelölés sem, mert tényleg kitettek magukért a rendezők és a színeszi gárda. Nem rontották el a művet sablonpoénokkal és enervált párbeszédekkel. Tökéletesen szemlélteti a tinédzserkori gondokat a Lady Bird.

//Csekusz//

Neked melyik a kedvenc tinifilmed?

10 nagyszerű tinifilm, amit titokban mindenki szeret

Lady Bird (2018) - Kritika Pubertáskor szeplőzetlen humorral párosítva? Ezt kapja aki a Rotten Tomatoes kritikusai által az utóbbi időkben az egyik legjobban értékelt (260 pozitív, 4 negatív kritika) egész estés filmet válassza! A Lady Bird rendkívül jól mutatja be a 2000-res évek eleji tinédzserek mindennapjait. A film a főszereplő Christine 'Lady Bird' McPherson (Saoirse Ronan) kamaszkorának közepébe repít minket a kaliforniai Sacramentoba, ahol Lady Bird (saját magának adta ezt a nevet) egy hónapról hónapra élő nem éppen amerikai álomcsaládban tengeti kalandokkal teli mindennapjait. Az ő és anyja (Laurie Metcalf) kettőse nagyon jól működik a film végéig, rengeteg a feszültség köztük, sokat veszekednek de szeretik egymást. Az egész alkotás alatt ebben is megmutatkozik, hogy milyen ragyogó teljesítményt nyújtanak. Nem csoda, hogy mindkettő színésznő Oscar jelölést kapott. A többi színész is igencsak jól játssza szerepét és a filmet nem a klisés, béna tinédzser poénok jellemzik, szerencsére odafigyeltek erre és ezért én végignevettem a filmet. Vicceltek mindennel amivel csak lehet, ez természetesen sokaknak nem fog bejönni de a kamaszok már abban az időben is ilyenek voltak és ezt teljesen hűen adja vissza nekünk a Lady Bird. A pubertáskor minden gondjára kitértek az alkotók, így a suli, a munka, továbbtanulás, szerelem és a szülőktől való elválás életre való hatását is megismerhetjük. Továbbá, ahogy az trenddé vált napjainkban, ebbe a filmbe is belepakolták a meleg kérdést, a terrorizmus terjedését és egy kevés politikát is. Összességében a Lady Bird megérdemli a rengeteg jó kritikát mert azt amit be akar mutatni olyan jól teszi, ahogy azt csak nagyon kevés film tudja reprodukálni. Nem lehet kérdőjel a legjobb film Oscar jelölés sem, mert tényleg kitettek magukért a rendezők és a színeszi gárda. Nem rontották el a művet sablonpoénokkal és enervált párbeszédekkel. Tökéletesen szemlélteti a tinédzserkori gondokat a Lady Bird. //Csekusz// Neked melyik a kedvenc tinifilmed? http://www.filmezzunk.hu/2018/01/18/10-nagyszeru-tinifilm-amit-titokban-mindenki-szeret/

Értékelés

Színészi alakítás - 85%
Dráma - 75%
Tartalom - 82%
Humor - 90%
Történet - 76%
Filmezzünk.hu - 80%
Rotten Tomatoes - 98%
IMDB - 77%

83%

User Rating: Be the first one !
83

Article Tags: · · · · · · · · ·