FILMEZZUNK.HU
Joe Pesci - hét színészei

Hét színészei – 2016.02.09.

1903

A hét színészei

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt – egy hölgyet, és egy férfit – és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Ezen a héten a hét színészei: Joe Pesci, a híres Reszkessetek, betörök! betörője, aki a napokban tölti be 74. életévét. A másik kiválasztottunk Jane Seymour, a sokak által csak Quinn doktornőként ismert színésznő.

Jane Seymour ( Született: 1951.02.15. Hillingdon)

  1. Eredeti neve Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg, felvett neve VIII. Henrik angol király 3. feleségétől, Jane Seymourtól származik.
  2. Édesanyja Mieke van Trigt, holland protestáns nővér aki a második világháború alatt börtönben volt, édesapja John Benjamin Frankenberg, angol zsidó szülész, akinek a családja Lengyelországból, Nowe Trzepowo faluból származik.
  3. Négyszer ment férjhez…
  4. Háromszor jelölték Golden Globe díjra, amiből egyszer sikerült nyernie 1996-ban, a Quinn doktornőben nyújtott alakításáért.
  5. 2000-ban a Brit Birodalom Rendjének tagjává választották.
  6. 1969-ben szerepelt először a filmvásznon Richard Attenborough Oh! What a Lovely War című filmjében – ám a stáblistán nem tüntették fel a nevét.
  7. A Childhelp jótékonysági nagykövete – a szervezet gyermekbántalmazás áldozatainak és elhanyagolt gyerekeknek segít.

Joe Pesci ( Született: 1943.02.09. Newark)

  1. Szülei nevelték fel; anyja Mary, részmunkaidőben borbélyként működött, apja Angelo Pesci, csaposként és a General Motorsnál targoncavezetőként dolgozott.
  2. Az 1960-as években anyja után ő is borbélyként dolgozott, közben zenészkedett, és egy rövid jelenet erejéig szerepelt táncosként a Hey, Let’s Twistben (1961).
  3. Dühöngő bika című filmje meghozta számára az első Bafta-díjat. A filmforgatás alatt jó barátok lettek Robert De Niro színésszel.
  4. 1990-ben újból Martin Scorsese-vel dolgozott együtt  a Nagymenők című filmben. Tommy Devito szerepét olyannyira jól játszotta,hogy meghozta számára  az Oscar-díjat a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.
  5. 1998 – 2006 között egyetlen egy filmben sem szerepelt, ám 2006-ban Robert De Niro rábeszélte,hogy folytassa karrierjét.
  6. Leghíresebb filmjében a Reszkessetek, betörők!-ben az egyik betörő, Harry szerepére Danny DeVitót, Robert De Nirót és Jon Lovitzot is kinézték a producerek, de egyikük sem vállalta – így kapta meg végül Joe Pesci a szerepet.
  7. Köszönőbeszéde az Oscar díjátadón csak egy mondat volt, mert mint később bevallotta, fel sem merült benne a gondolat, hogy nyerhet.

(Források: Wikipedia; Sztárlexikon; Filmkatalógus)
(Címlapkép: nairmybrain.com)


Article Tags: