FILMEZZUNK.HU
Spotlight - heti mozibemutatók

Mozibemutatók a héten – 2016. február 18.

1694

Heti mozibemutatók

Ezen a héten megkapjuk mi is a fő Oscar várományost, a Spotlightot. A mozibemutatók között lesz egy orosz animációs mese, illetve két vígjáték is. Ami érdekes lehet, hogy egyik sem a szokásos amerikai limonádé humort adja nekünk, hanem az egyik olasz, a másik dán poénokkal próbálja bombázni a nézőket. Ha valaki dokumentumfilmre vágyna a héten, az sem fog csalódni. Lássuk, melyik film, miről is fog szólni:

  • Spotlight – Egy nyomozás részletei: A Boston Globe új főszerkesztőt kap, aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy rég óta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja őket. És az újságjukat. És Bostont. És az egész világot! (Életrajzi, Történelmi, Dráma)
    A film előzetesét IDE KATTINTVA tudod meglesni.
  • Barátság extrák nélkül: Francis és Claudia jóbarátok. Francis ügyvéd, Claudia pedig állatorvos. Amíg John érkezése fel nem dúlja kapcsolatukat, minden titokmentesen, jól működik. Claudia azonban úgy dönt, feleségül megy az újonnan jött férfihoz. Francis ekkor rájön, hogy kettejük barátsága mögött talán sokkal több van, mint azt gondolták. (Vígjáték)
  • Férfiak és csirkék: Gabriel és Elias két nagyon különböző testvér. Gabriel egyetemi tanár, aki már beleunt a munkájába, Elias pedig egy nőcsábász férfi. Az egyik tanóra közben Gabriel hívást kap, hogy apjuk meghalt. A dolgok akkor vesznek váratlan fordulatot, amikor a testvérek találnak egy videokazettát, amit apjuk rögzített halála előtt, és bevallja rajta, hogy nem ő volt az igazi édesapja gyermekeinek. Gabriel és Elias úgy dönt, felkutatják az igazi, biológiai apjukat… (Vígjáték, Dráma)
  • Hókirálynő 2.: Élt egyszer egy kegyetlen, fagyos szívű Hókirálynő, aki egykor dermesztő télbe borította az egész világot. Hatalmát egy jószívű, bátor kislánynak, Gerdának sikerült megtörnie, amiben segítségére volt Orm, a troll. Orm kiszabadítja a trollokat a jég fogságából, hőstettét azonban nem meri felvállalni, nehogy kiderüljön, hogy ő igazából a Hókirálynő szolgája volt. Így hát teljes ismeretlenségben bányászként tengeti a hétköznapjait szeretett nagyija oldalán. (Animációs)
  • A művészet templomai – Milánói Scala, a csodák palotája: olasz dokumentumfilm

Heti mozibemutatók terén a Spotlight mindenképpen ajánlott. Nem csak a történet miatt, hanem a parádés szereposztás (Michael Keaton, Rachel McAdams, Mark Ruffalo és Liev Schreiber) végett is.

(Forrás: Filmtörténetek)
(Forrás: Címlapkép)


Article Tags: