FILMEZZUNK.HU
milliomos lett a saul fia

Milliomos lett a Saul fia Amerikában!

3077

Első magyar filmként milliomos lett a Saul fia Amerikában

Nemes Jeles László első filmje, a Saul fia nagyszerű heteket tudhat maga mögött. Azután, hogy elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe díjat, megint műsorra tűzték az alkotást. A producerek és a film forgalmazói újra pezsgőt bonthatnak, hiszen milliomos lett a Saul fia a tengerentúlon. A Röhrig Géza főszereplésével készült holokausztdráma elképzelhető, hogy még fel sem ért a csúcsra. A február 29-én esedékes Oscar-gálán, a legjobb idegennyelvű filmek kategóriájában toronymagas esélyesként számolnak a magyar produkcióval. Ha nem borul a papírforma, akár többszörös milliomossá is válhat a film!

Magyar film, nemhogy az egymilliót nem érte még el a “lehetőségek országában”, de még a fél millió dolláros határig sem jutott el. Az eddigi listavezető, a 2013-ban bemutatott Mundruczkó Kornél filmje, a Fehér Isten volt. A kutyák lázadásáról szóló, nagyszabású produkció picit több, mint 282.000 dollárt hozott az amerikai mozipénztáraknál.

A legsikeresebb magyar filmek az USA-ban:

  1. Saul fia (1.005.012 dollár)
  2. Fehér Isten (282.358 dollár)
  3. Kontroll (237.138 dollár)
  4. Sorstalanság (196.857 dollár)
  5. A nagy füzet (66.559 dollár)
  6. A torinói ló (56.391 dollár)
  7. Hukkle (53.715 dollár)
  8. Taxidermia (11.408 dollár)

Messze még a vége, a filmet fokozatosan terítik szét Amerikában. Sipos Gábor producer úgy tudja, hogy a Sony Pictures Classics több száz moziban tervezi bemutatni a Saul fiá-t. A Golden Globe-díj és az Oscar-jelölés biztosan sokat dobott az ismertségén, és ha az Oscart is elnyeri február 28-án, akár még Szabó István nemzetközi produkcióban készült történelmi filmjét, az ötmillió dollárig jutó A napfény ízé-t is befoghatja. – tudhatjuk meg az origo honlapján

(Forrás: Legsikeresebb filmek listája; Címlapkép)


Article Tags: