FILMEZZUNK.HU

Bazi nagy görög lagzi (2002) – A hét filmje

2523

Bazi nagy görög lagzi (My Big Fat Greek Wedding, 2002) – 03.26, Szombat 19:00, TV2

A Bazi nagy görög lagzi 2002-ben nagy sikert aratott és sokakat megnevetett. Az Egyesült Államokban 241 millió dollár bevételt hozó filmet Nia Vardalos írta és játszotta el a női főszerepet is. Tizennégy évvel később pedig érkezik a második rész, melyet hazánkban Március 31-én mutatnak be a mozik. Ezen a héten az újra figyelmet kapó Bazi nagy görög lagzit választottuk a hét filmjének, mely nagyszerű időtöltést nyújthat szombat estére.

Lássuk miről is szól a nagy sikerű vígjáték. A legtöbb apa arra vágyik, hogy lányát egy rendes, kötelességtudó, hűséges férfihoz hadhasa. Ez így van a görögöknél is, csak mind ez fölött egyetlen szabály áll: a vőlegénynek szintén görögnek kell lennie. Toula (Nia Vardalos) már 30 éves és szülei (Michael ConstantineLaine Kazan) chicagói éttermében dolgozik reménytelenül, és kedvtelenül tengeti mindennapjait. Családja egyre nagyobb aggodalommal figyeli, hogy Toula semmi jelét nem mutatja házasodási és család alapítási szándékának. Így a lány apja szinte már bármilyen vővel kiegyezne, de megtörténik számára a világ legnagyobb csapása. Ugyanis Toula beleszeret egy nem Görög férfiba (John Corbett), aki szőke és ráadásul vegetáriánus. A pokol pedig elszabadul és a kulturális különbségek, viszályt viszály hátán szülnek.

A Bazi nagy görög lagzi remek humorral mutatja be a kulturális különbségek komikumát. A görögök temperamentuma és dinamikájának ütközése rendre mosolyt csal az arcunkra. Joel Zwick rendező az egész filmet erre az ellentétre építi, ami igen bátor húzás a készítőtől, ugyanis egyetlen egy témára épül az egész vígjáték. De Zwick annyira ügyesen építkezik a produkcióban, hogy a színvonal és a figyelmünk mindvégig fent marad. Ráadásul a poénok sem halványodnak el az alkotás végére. Természetesen ehhez kell az otthonosan mozgó színészek alakítása, akik olyan könnyedén hozzák a szerepüket, amilyen könnyed és szórakoztató az alkotás stílusa.

Ha hétvégén szeretnél megnézni egy jó vígjátékot, vagy esetleg érdekel a második rész, de régen vagy egyáltalán nem láttad az elsőt, akkor tökéletes választás a Bazi nagy görög lagzi. Toula és családja garantálni fogja a nevetést és a szórakozást.

(Címlapkép forrása)

//taki//

Bazi nagy görög lagzi (My Big Fat Greek Wedding, 2002) - 03.26, Szombat 19:00, TV2 A Bazi nagy görög lagzi 2002-ben nagy sikert aratott és sokakat megnevetett. Az Egyesült Államokban 241 millió dollár bevételt hozó filmet Nia Vardalos írta és játszotta el a női főszerepet is. Tizennégy évvel később pedig érkezik a második rész, melyet hazánkban Március 31-én mutatnak be a mozik. Ezen a héten az újra figyelmet kapó Bazi nagy görög lagzit választottuk a hét filmjének, mely nagyszerű időtöltést nyújthat szombat estére. Nia Vardalos és John Corbett, azaz Toula Portokalos a görög hölgy és Ian Miller a romantikus lovag. Lássuk miről is szól a nagy sikerű vígjáték. A legtöbb apa arra vágyik, hogy lányát egy rendes, kötelességtudó, hűséges férfihoz hadhasa. Ez így van a görögöknél is, csak mind ez fölött egyetlen szabály áll: a vőlegénynek szintén görögnek kell lennie. Toula (Nia Vardalos) már 30 éves és szülei (Michael Constantine, Laine Kazan) chicagói éttermében dolgozik reménytelenül, és kedvtelenül tengeti mindennapjait. Családja egyre nagyobb aggodalommal figyeli, hogy Toula semmi jelét nem mutatja házasodási és család alapítási szándékának. Így a lány apja szinte már bármilyen vővel kiegyezne, de megtörténik számára a világ legnagyobb csapása. Ugyanis Toula beleszeret egy nem Görög férfiba (John Corbett), aki szőke és ráadásul vegetáriánus. A pokol pedig elszabadul és a kulturális különbségek, viszályt viszály hátán szülnek. A Bazi nagy görög lagzi remek humorral mutatja be a kulturális különbségek komikumát. A görögök temperamentuma és dinamikájának ütközése rendre mosolyt csal az arcunkra. Joel Zwick rendező az egész filmet erre az ellentétre építi, ami igen bátor húzás a készítőtől, ugyanis egyetlen egy témára épül az egész vígjáték. De Zwick annyira ügyesen építkezik a produkcióban, hogy a színvonal és a figyelmünk mindvégig fent marad. Ráadásul a poénok sem halványodnak el az alkotás végére. Természetesen ehhez kell az otthonosan mozgó színészek alakítása, akik olyan könnyedén hozzák a szerepüket, amilyen könnyed és szórakoztató az alkotás stílusa. Ha hétvégén szeretnél megnézni egy jó vígjátékot, vagy esetleg érdekel a második rész, de régen vagy egyáltalán nem láttad az elsőt, akkor tökéletes választás a Bazi nagy görög lagzi. Toula és családja garantálni fogja a nevetést és a szórakozást. (Címlapkép forrása) //taki//

Értékelés

Humor - 80%
Színészi alakítások - 75%
Filmezzünk.hu - 80%
IMDB - 66%

75%

User Rating: 0.25 ( 4 votes)
75

Article Tags: