FILMEZZUNK.HU
A közellenség 1998 - filmajánló a hétvégére

Filmajánló a hétvégére – 2016. április 2-3.

2958

Filmajánló a hétvégére – 2016.04.02-03.

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol már 8 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

Az élet ízei (2014) – 04.02, Szombat 16:20, Cool TV

A festői szépségű dél-francia kisvárosban Madam Mallory (Helen Mirren) éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Az egyszerű ételek is kifinomult fogássá változnak a keze alatt, amivel vendégeit teljesen megbabonázza. De a tökéletes recepthez mindig kell egy izgalmas hozzávaló. És ez most az egzotikus Indiából érkezik.

Korhatár: 12
Stílus: romantikus, dráma, vígjáték
Filmajánló: Anyukáknak, hölgyeknek, illetve, akik odavannak a gasztronómiai különlegességekért, azoknak nagyon ajánlatos megnézni.

Doktor Szöszi (2001) – 04.02, Szombat 19:30, Duna Tv

Elle (Reese Witherspoon), a gimi legszőkébb és legcserfesebb nője rájön, hogy a szőke bombázók élete sem könnyű. A szerelme elhagyja, mert politikusi pályára készül, és komoly joghallgató csak komoly barátnővel mutatkozhat. Elle elhatározza, hogy bosszút áll. Felvételizik Amerika legnevesebb jogi egyetemére, hogy megmutassa, mit tud. Igaz, a rózsaszín micisapkái, magassarkú cipői, rúzsa és az illatos papíron beadott dolgozatai kissé megzavarják a tekintélyes intézményt, ám amikor egy gyilkossággal vádolt oktató ügyében jól ápolt kezébe veszi a nyomozást, minden megváltozik körülötte.

Korhatár: 12
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Fiatal, közepes, idős lányoknak tökéletes szombat esti kikapcsolódás!

A közellenség (1998) – 04.02, Szombat 21:00, AXN

Az egykori ügyész (Will Smith) éli átlagos ügyészi életét. Egy napon véletlenül veszélyes információkat tartalmazó floppy birtokába jut. Erre az Amerikai Egyesült Államok minden zsaruja a nyomába ered. Egyedül egy kikopott ügynök (Gene Hackman) áll mellé. De ez jelen esetben elég kevés az életben maradáshoz…

Korhatár: 16
Stílus: akció, politikai, thriller
Filmajánló: Izgalmas, fantasztikus színészi alakítások, fontos üzenet! Kicsiknek nem javasolt.

Amerikai mesterlövész (2014) – 04.02, Szombat 22:10, HBO

Chris Kyle (Bradley Cooper) gyerekkorában Texasban járt az apjával vadászni, 2011 szeptembere után pedig úgy érezte, a hazájának szüksége van rá. Tengerészgyalogos-kommandós lett, és Irakban vált mesterlövésszé: az első vonalban harcolt, de mindig egyedül volt; kilométeres távolságokból ugyanúgy, mint közelharcban, egy szál pisztollyal a kezében. A Pentagon dokumentációja szerint 150 ellenséges katonával végzett.

Korhatár: 16
Stílus: életrajzi, akció
Filmajánló: Bár későn játsszák, a férfiaknak ajánlott fennmaradni! Az események igaz történeten alapul, hat Oscarra is jelölték.

Bűnvadászok (1976) – 04.03, Vasárnap 15:25, RTL Klub

Matt (Terence Hill) és Will (Bud Spencer), a két kis csibész véletlenül bekerül egy rendőriskolába – és akaratuk ellenére rendőrök lesznek. A sikeres vizsga után a törvény e két rendkívüli őre először is elképzelhetetlen káoszt idéz elő…

Korhatár: 12
Stílus: vígjáték, akció
Filmajánló: Vasárnap van, délután és Bud Spencer Terence Hill filmet játszanak? Nincs ennél jobb egy délutáni, családi szórakozásnál.

Nagyfiúk 2. (2013) – 04.03, Vasárnap 19:30, SuperTV2

A jó barátok mindig jó barátok maradnak. Az öt általános iskolai haver, aki hosszú szünet után egykori kosárlabda-edzőjük temetésén találkoztak újra, és töltöttek együtt egy emlékezetes hétvégét, újra összejönnek. A családok egyre nagyobbak, az apák azonban nem lettek normálisabbak – ismét egy őrült, vad és teljesen agyatlan hétvége várható!

Korhatár: 12
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Öt komikus egy filmben… Kell ennél több?

Red (2010) – 04.03, Vasárnap 20:25, Film+

A CIA fekete múltú ex-ügynöke, Frank Moses (Bruce Willis) visszavonultan élné nyugdíjas éveit, ám régi munkáltatója ráküld egy hi-tech szuperbérgyilkost, hogy így “biztosítsa” Frank hallgatását bizonyos ügyekről. Moses ezzel nagyon nem ért egyet, ezért összerántja a régi csapattársakat (Morgan Freeman, Helen Mirren, John Malkovich), hogy pontot tegyenek az ügy végére úgy, hogy ők lehetőleg túléljék az akciót.

Korhatár: 12
Stílus: vígjáték, akció
Filmajánló: Jó kis akció film, nagyszerű alakításokkal, élvezetes beszólásokkal. Vasárnap esti otthoni mozizásnak remek választás.

Nincs bocsánat (1992) – 04.03, Vasárnap 22:35, ATV

Összevagdalta az egyik lány arcát a nyilvánosházban két részeg cowboy. A seriff enyhe büntetéssel futni hagyja őket. Az önérzetes lányok azonban nem hagyják annyiban a dolgot: felbérelnek egy fejvadászt, hogy intézze el a két fickót. A Kölyök felkeresi az egykor rettegett pisztolyhőst, és a segítségét kéri. William Munny (Clint Eastwood) a házassága óta tisztességes ember lett, de a felesége halála után magára maradt két gyerekével a szegényes disznófarmon. Ezért újra előveszi fegyverét…

Korhatár: 16
Stílus: dráma, western
Filmajánló: Négy Oscar díjas (legjobb film, legjobb rendező, legjobb férfi epizódszereplő, legjobb vágás) és két Golden Globe-díjas alkotás. Clint Eastwood klasszikus, megéri fennmaradni!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása)

//milos//


Article Tags: