FILMEZZUNK.HU
Bradley Cooper - Mundruczó Kornél

Mundruczó Kornél Bradley Coopernek dirigálhat Hollywoodban

3178

Bradley Cooper főszerepet kaphat Mundruczó Kornél nagyszabású sci-fi filmjében!

Bradley Cooper aláírt a Deeper című sci-fi-thriller főszerepére, amelyhez Max Landis írta a forgatókönyvet – írja hírében a The Wrap. Ami számunkra mégis fontosabb hírnek tűnik, hogy az alkotás rendezője várhatóan Mundruczó Kornél lesz. Mundruczó már a 2013-as Fehér isten című filmjével is berobbant a köztudatba, ám ez lehet az első olyan szuperprodukciója, amivel egész Hollywood is megismerheti a nevét.

Érdekesnek ígérkezik a Deeper, amelyet a készítők szerint úgy kell elképzelnünk, mintha a Birdmant, a Ragyogást, a Locke – Nincs visszautat, a 2001: Űrodüsszeiát, A barlangot és Miyazakit betennénk egy kalapba, és összekevernénk ezeket a tételeket. A Deeper középpontjában Cooper karaktere, Eddie Breen, az egykori űrhajós áll, aki elvállal egy mélytengeri küldetést egy újonnan felfedezett óceáni ároknál, ami a világ egyik legmélyebb pontja lehet – igen, még a Mariana-ároknál is mélyebb. Ahogy Breen egyre mélyebbre merül, “titokzatos erőkkel” találja szembe magát, amelyek “testileg és lelkileg” is hatással vannak rá. – olvasható a filmnews.hu filmes blogon.

Koltai Lajos (Este) és Antal Nimród (Ragadozók) után lehetne Mundruczó Kornél a következő, aki a filmgyártás hazájában alkothatna maradandót. Míg Antal jobbára B-kategóriás thrillereket rendezett a tengerentúlon, addig Mundruczó rögtön a hollywoodi nagymenők közé kerülhetne ezzel az alkotással. Legalábbis a Másnaposok és az Amerikai mesterlövész sztárjáról nem tudjuk elképzelni, hogy egy gagyi sci-fihez szerződne le.

Az Origon olvasható, hogy a forgatókönyv író Landis előző projektjére, a Bright című zsarufilmre a Netflix csapott le, és kilencvenmillió dolláros költségvetéssel valósítja meg Will Smith és Joel Edgerton főszereplésével. A forgatókönyvért négymillió dollárt kapott Landis, ami mostanában hallatlanul magas összegnek számít (ennyi pénzt a kilencvenes évek elején fizettek olyan sztáríróknak, mint Joe Eszterhas vagy Shane Black). Azt is megtudhatjuk, hogy Landis – aki egyébként az Amerikába jöttem-et és a Stallone-féle Oszkár-t is rendező John Landis fia – Az erő krónikája forgatókönyvével szerzett magának nevet a szakmában, az egyedi kivitelezésű szuperhősfilm mindössze 12 millióból készült, és ennek a tízszeresét termelte meg a világban.

Reméljük, hogy a magyar rendezőnek összejön a projekt és sikerül összehozniuk egy több száz millió dollárt termelő mozit. Az biztos, hogy a hazai filmgyártásnak ez nem kevés hab lenne azon a bizonyos tortán, a Nemes Jeles László által rendezett, Oscar-díjas Saul fia után.

(Címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags: