FILMEZZUNK.HU
Hurok 2016 - heti mozibemutatók magyarország

Heti mozibemutatók: 2016. április 14.

1621

Heti mozibemutatók: 2016.04.14

Ritka, hogy egy adott héten egy magyar filmre üljenek be a legtöbben a moziba látogatók, de most ez valószínűsíthető a leginkább. Ugyan érkezik a 2008-ban nagy sikert aratott Cloverfield második része, ám más nagy élményt tartogató alkotás ezen a héten nem érkezik. A két említett produkción kívül kapunk egy francia drámát és vígjátékot, illetve a Mexikóiak és készültek egy mesével. Heti mozibemutatók bővebben:

Cloverfield Lane 10. (10 Cloverfield Lane)

Egy fiatal nő, Michelle (Mary Elizabeth Winstead) autóbalesetet szenved. Amikor felébred, egy pincében találja magát. A férfi (John Goodman), aki levitte őt oda, azt mondja neki, egy szörnyű vegyitámadás okozott katasztrófát a világban, ezért most életveszélyes lenne felmenni a felszínre, na meg értelmetlen is lenne, hiszen minden lakhatatlanná vált. A nő egyre kevésbé hisz a férfinak, ezért úgy dönt, inkább elmenekülne, bármi vár is rá odakint.

/Amerikai sci-fi és dráma; 16+/

Hurok

Az illegális gyógyszerkészítmények csempészésével foglalkozó Ádám (Száraz Dénes) szorult helyzetében hoz egy rossz döntést, ami nem várt, tragikus események láncolatát indítja el és ennek áldozatául esik terhes barátnője (Martinovics Dorina) is. Azonban mikor már minden veszni látszik, váratlanul új esélyt kap, hogy helyrehozza maga körül a dolgokat. Aztán még egyet. És még egyet…

/Magyar akció; 16+/

Nyakas kakas (Un gallo con muchos huevos)

Toto (Bruno Bichir-hang) fiatal kakas, aki egy olyan farmon él, amit egy nő irányít. Igen ám, de egy gonosz farmer nagyon feni a fogát a gazdaságra, ezért arra kényszeríti a tulajt, hogy egy kakasviadalon döntsék el, kié legyen az egész. Toto egyetlen lehetősége arra, hogy megvédje otthonát, ha elkezd edzeni és pár hét alatt felkészíti magát az arénában való harcra, na meg persze ott mindenki mást legyőz.

/Mexikói animációs, családi vígjáték; 6+/

Évszakok (Les saisons)

Amikor befejeződött az utolsó jégkorszak, egy nyolcvanezer évig tartó télnek szakadt vége Európa nagy részén. A jég elvonulása után újra elkezdődött az évszakok váltakozása. A kontinenst hamarosan sűrű, élettel teli erdőségek borították be, amelyekben a vadállatok számos fajtája jelent meg. Az Évszakok a bölények, a farkasok, a hiúzok, medvék és a többi európai vadállat története, ahogy próbálnak alkalmazkodni és túlélni, dacolva a klímaváltozással és a magának egyre nagyobb területet kiszakító emberrel.

/Francia és német dokumentumfilm; 6+/

A mi jövőnk (Nos futurs)

Két gyermekkori jó barát (Pierre Rochefort és Pio Marmai), akik elvesztették egymással a kapcsolatot már nagyon régen, a középiskolát befejezvén, most találkoznak, s megosztják egymással közös emlékeiket.

/Francia vígjáték; 12+/

(Heti mozibemutatók: címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók: történetek forrása)

//milos//


Article Tags: